Šport > Nogomet
15 ogledov

Gattuso in "jedec trenerjev" sklenila posel: v Palermo!

Gattuso trener Sion trening trenirka EPA
Nekdanji italijanski reprezentant Gennaro Gattuso je uradno novi trener drugoligaša Palerma, je v sredo sporočil sicilijanski klub.

Gennaro Gattuso, do hujših težav z očesom in odhoda iz AC Milana eden najbolj nepopustljivih in vročekrvnih vezistov zadnjega desetletja, je pri Palermu dobil nalogo vrniti sicilijanskega velikana nazaj v Serie A, od koder je po trenerskem vrtiljaku v režiji predsednika Maurizia Zamparinija izpadel ob koncu letošnje sezone.

35-letni Gattuso je kot član AC Milana leta 2006 osvojil Ligo prvakov, istega leta pa je z italijansko reprezentanco slavil tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Rosaneri so mu ponudili enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti.

"Palermo je Gennaru Gattusu zaupal vodenje prve ekipe Rosanerov," so zapisali na uradni spletni strani kluba (www.palermocalcio.it). Gattuso je sezono 2012/13 preživel kot trener in igralec FC Siona v Švici, epizoda pa se ni končala najbolj uspešno. 

Izkušen, ko gre za "jedce trenerjev"

Vročekrvni Kalabrijec bo v klubu Josipa Iličića in Jasmina Kurtića, ki še čakata na odhod v katerega izmed italijanskih ali evropskih prvoligašev, zamenjal Giuseppeja Sannina. Slednji je klub zapustil po izpadu v Serie B.

Novega trenerja Palerma očitno ne motijo nepotrpežljivi predsedniki, saj je imel s takšnim opravka že pri Sionu, kjer je Christian Constantin od leta 2002 najel in odpustil že okrog 30 trenerjev, samo lani pet, legendarni Maurizio Zamparini pa pri rožnato-črnih ne zaostaja dosti.

Predsednik, po klubski legendi znan pod nadimkom "jedec trenerjev", je v zadnjih enajstih letih zamenjal okrog 25 trenerjev. Točno številko je namreč težko določiti, saj se jih je veliko vrnilo tudi po dvakrat, nekateri pa so zdržali le nekaj dni.

Trenerski vrtiljak

Zamparini je v lanskoletni sezoni zamenjal tri trenerje, dva izmed njih je odpustil dvakrat. Po Sanninu je nogo dobil Gian Piero Gasperini, ki ga je za cele tri tekme zamenjal Alberto Malesani. Zamparini je nato spet poklical Gasperinija, a ga odpustil po vsega dveh tekmah.

Sezono je nato zaključil s Sanninom, po njegovem mnenju je bila največja napaka ta, da ga je odpustil že na začetku sezone v Serie A, ko ga je odpustil po treh tekmah. Kljub nekaj boljšim predstavam v zadnjih krogih je Sannino, verjetno tudi zaradi psihičnih motenj, zapustil klub. In kdo bi mu lahko oporekal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.