Šport > Nogomet
1022 ogledov

Gattuso odkrito o bolezni: "Ljudje govorijo, da umiram"

gennaro gattuso Epa
Legenda italijanskega nogometa razkriva podrobnosti njegovega zdravstvenega stanja.

Trener Napolija Gennaro Gattuso je po remiju s Torinom (1:1) v Serie A spregovoril o zdravstvenih težavah, ki imajo po njegovem mnenju negativen vpliv na predstave njegovega moštva.

Neapeljčani so na zadnjih treh ligaških tekmah osvojili zgolj eno točko, zaradi česar so nazadovali na peto mesto prvenstvene lestvice.

Gennaro Gattuso | Avtor: Profimedia Profimedia
Legendarni obrambni vezist, ki je največji pečat pustil pri AC Milanu, leta 2006 pa je italijanski reprezentanci pomagal do naslova svetovnega prvaka,  je so sredinem remiju podrobneje spregovoril o težavah očesom, zaradi česar se je v javnosti pojavljal s prevezo.

"Imam avtoimuno bolezen miastenija gravis (huda šibkost mišic, op. a.)," je pojasnil Gattuso. Gre za bolezensko stanje, za katero je značilno popuščanje očesnih mišic, s katerim se srečuje več kot 90 odstotkov bolnikov. "Že mesec dni krožijo govorice, da umiram, a ne skrbite, to ne drži. Ob tej priložnost bi poslal sporočilo vsem otrokom, ki v svojem odsevu v ogledalu vidijo karkoli neobičajnega. Rad bi jim povedal, da je življenje lepo. Sprejmite se."

"Kljub govoricam, da mi je ostal samo še mesec dni življenja, ste lahko mirni. Ne umiram. Z boleznijo živim že deset let, to je moj tretji izbruh. Vse se bo uredilo. Oko se bo vrnilo v normalno stanje in potem bom še lepši. Včasih vidim dvojno, kar je zelo naporno. Že mesec dni nisem pravi. Samo takšen norec, kot sem jaz, bi nadaljeval z delom. Mislim, da tudi fantje trpijo. Nelagodno mi je bilo, da bi me ljudje videli takšnega. A to je treba sprejeti. V življenju so še veliko hujše stvari. Srečen sem, da lahko počnem, kar imam rad," je povedal 42-letnik.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.