Šport > Nogomet
14 ogledov

Gazza: "Bil sem mrtev"

Gascoigne predsednik Lotito Lazio Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Nekdanji angleški reprezentant Paul Gascoigne je po vrnitvi z zdravljenja v Združenih državah Amerike v intervjuju za tabloid The Sun priznal, da je mislil, da je z njim tokrat zares konec. 45-letnega Gascoigne je v Phoenixu pristal na intenzivni negi, potem ko se njegovo telo ni dobro odzvalo na razstrupljanje po novih težavah z alkoholom.

"Mislil sem, da sem na poti ven. Zdravniki, ki so celo življenje zdravili alkoholike, so dejali, da je bilo moje razstrupljanje najhujše, kar so jih kdaj videli. Vame so 'napumpali' več zdravil, kot v katerega koli drugega pacienta," je po povratku v domovino za The Sun povedal Paul Gascoigne.

"Trije zdravniki so menili, da mi ne bo uspelo. Tri dni sem bil nezavesten. To me mora navdahniti, da ne bi več dovolil, da se mi še kdaj zgodi kaj takega. Prišel sem skozi to - smrt. Bil sem mrtev. Vedel sem, da mi ni dobro, toda nisem se zavedal, da je tako hudo. Izgledal sem kot truplo. Bil sem popolna razvalina."

Gascoigne je še razkril, da je brez alkohola zdržal 17 mesecev, a se je skušnjavi pijače spet vdal lani poleti, ko je obiskal Dubaj. Čeprav naslednjega pol leta ni dvignil kozarčka, je nehal hoditi na druženja anonimnih alkoholikov, nato pa povsem zašel. Mediji so poročali tudi o tem, da ga je v to prisilila smrt dobrega prijatelja, ki mu je pred očmi izdihnil na bolniški postelji.

Solidarni nogometaši in novinarji

Po tem, ko se je Gascoigne na nekem dobrodelnem srečanju v Northamptonu pojavil pijan, za mizo pa se je začel še nenadzorovano tresti, sta novinar TalkSPORT in nekdanji angleški igralec kriketa Ronnie Irani ter Chris Evans z Radia 2, sicer dober prijatelj "Gazze", organizirala njegovo zdravljenje čez lužo.

Nekaj denarja so prispevali tudi njegovi nekdanji soigralci, denimo Gary Lineker, dobrodelna organizacija angleške nogometne zveze (FA) in fundacija angleških nogometašev (EFF) pa sta prispevali več kot 45.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.