Šport > Nogomet
20 ogledov

Gazzetta: "Strama" dobil nogo pri Interju

Stramaccioni Inter Milan Udinese Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Po poročanju italijanskega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport je milanski prvoligaš Inter svojemu trenerju Andrei Stramaccioniju že sporočil, da bo kmalu postal bivši trener črno-modrih. Njegov naslednik bo, kot se govori že nekaj časa, Walter Mazzari, so danes le potrdili tudi v vodstvu Interja. Aurelio De Laurentiis potrdil prihod Rafaela Beníteza v Napoli.

AndreaStramaccioni ni več trener Interja, so prepričani pri La Gazzetti dello Sport, kjer so dobili informacijo, da je direktor črno-modrih, Marco Branca, mlademu trenerju ekipe Samirja Handanovića in Vida Belca sporočil odločitev predsednika kluba Massima Morattija in njegovih svetovalcev. Moratti je ob tem dejal: "Izbral sem Mazzarrija, žal mi je Stramaccionija, a stojim za svojo odločitvijo."

Moratti se je po koncu sezone Serie A zavzel za to, da bo dobro premislil o tem, če bo vztrajal s trenerjem, ki je z Nerazzurri osvojil šele deveto mesto in ostal tudi brez uvrstitve v katero izmed evropskih tekmovanj.

Toda Stramaccionija bi ob že pripravljenem Walterju Mazzarriju, nekdanjemu trenerju Napolija, nezadovoljnih navijačih in brezbarvnih predstavah rešil le čudež, ki pa se ni zgodil. Mladi trener je imel sicer še dveletno pogodbo, zato mediji špekulirajo, da ne bo želel pristati na sporazumno prekinitev. Moratti bi lahko novega trenerja Mazzarrija predstavil že v ponedeljek. 

De Laurentiis: "Obdaroval sem samega sebe, prihaja Benítez"

Medtem je Španec Rafael Benítez tik pred prihodom v Napoli, je v petek potrdil predsednik južnjakov Aurelio De Laurentiis, ki je v svojem slogu dejal, da je to zanj kot darilo, ki bi ga podaril sam sebi.

"Sam sebe sem obdaroval, podpisal sem z Benítezom," je v pogovoru za televizijo Mediaset v Londonu dejal filmski producent. "V naslednjih dneh bo tudi uradno, Benítez mora končati reči pri Chelseaju. Dobil bo dveletno pogodbo, nič daljšega. Najprej se moramo spoznati, potem bomo videli."

Mazzarri, po vsej verjetnosti naslednji trener Interja, je Napoli zapustil po nedeljskem porazu z AS Romo v Rimu (1:2). Aktualni pokalni prvaki so sicer osvojili drugo mesto v prvenstvu in pod vodstvom Mazzarrija postali prava velesila v italijanskem nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.