Šport > Nogomet
27 ogledov

Gazzetta udarila: brez Messija v postavi leta

Lionel Messi EPA
V najboljši postavi leta 2013, ki jo je izbral ugledni italijanski dnevnik La Gazzetta dello Sport, ni Lionela Messija, so pa številni nogometaši Bayerna in Borussie Dortmunda.

Ugledni italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport je v najboljšo evropsko enajsterico leta 2013 uvrstil osem nogometašev, ki so igrali v majskem finalu Lige prvakov in si kruh služijo v nemški 1. Bundesligi – pet jih prihaja iz Bayerna, trije pa iz Borussie Dortmund.

Italijani so tako kot eni redkih za merilo vzeli skupinske dosežke v sezoni, v kateri je Bayern pod vodstvom zdaj že bivšega trenerja Juppa Heynckesa osvojil zgodovinsko trojno krono, Dortmund pa prišel v prvi finale Lige prvakov v novem tisočletju.

Morda najbolj presenetljiva izbora rožnatega časnika sta Neven Subotić (Dortmund) na položaju osrednjega branilca in Eden Hazard (Chelsea) v zvezni vrsti, medtem ko v napadu poleg lani izjemnega Roberta Lewandowskega (Dortmund) igrata prva favorita za letošnjo zlato žogo Cristiano Ronaldo (Real Madrid) in Franck Ribéry (Bayern).

Prva postava Gazzette za leto 2013:

- vratar: Manuel Neuer (Bayern München);

- branilci: Phillip Lahm (Bayern München), Neven Subotić (Borussia Dortmund), Thiago Silva (Paris St. Germain), David Alaba (Bayern München);

- vezisti: Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Eden Hazard (Chelsea);

- napadalci: Franck Ribéry (Bayern München), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.