Šport > Nogomet
2 ogledov

Getafe končal serijo Barcelone

Getafe je končal zmagoviti niz Barcelone. Žurnal24 main
Zanimiva nedeljska tekma 12. kola Primere Division je postregla z remijem Barcelone proti Getafeju (1:1). Z enakim izidom se je končalo tudi srečanje med Numancio in Atleticom.
 

Španija, 12. kolo

Real M. : Recreativo H. 1:0
Villarreal : Valladolid 0:3
Sevilla : Valencia 0:0
Numancia : Atletico M. 1:1 
Osasuna
: Almeria 3:1
R. Santander
: Espanyol 3:0 
Mallorca : Malaga 2:2 
S. Gijon : Betis 1:2
Barcelona : Getafe 1:1  
Deportivo : Athletic B. 3:1

Gostovanje Getafeja na Camp Nou se je začelo po željah malčka iz predmestja Madrida, ki je v katalonski prestolnici po lepi predstavi v uvodnem delu srečanja povedel v 20. minuti, ko je s prefinjenim strelom z razdalje zadel  Manu del Moral . Po zaostanku se je prebudila Barcelona , pri kateri zaradi poškodbe ni igral Lionel Messi , in imela občutno premoč, a v prvem polčasu ni uspela ukaniti obrambe gostov. Še najbližje je bil  Samuel Eto'o , ki je po posamični akciji zadel prečko. Tudi po odmoru je imela Blaugrana terensko premoč in bila blizu izenačenja v 62. minuti, ko je po podaji Xavija Gerald Pique za las zgrešil okvir vrat. Ofenziva se je gostiteljem obrestovala v 72. minuti, ko je po podaji Daniela Alvesa z desne strani z glavo natančno meril osamljeni Seydou Keita. Varovanci Pepa Guardiole so imeli najlepšo priložnost za zmago deset minut pred koncem srečanja, ko je po podaji Xavija Pique natančno streljal, a se je z izjemno parado izkazal vratar Roberto Abbondanzieri. Getafe je tako z remijem končal devet tekem dolgo zmagovito serijo Barcelone.

Od ostalih nedeljskih obračunov omenimo remi Numancie in Atletica. Rdeče-beli so povedli v 33. minuti, ko je zadel Diego Forlan , gostitelji pa so do točke prišli tik pred koncem, ko je z 11-metrovke zabil  Jose Javier Barkero . Betis , pri katerem je slovenski reprezentant Branko Ilič sedel na klopi, je na gostovanju s popolnim preobratom premagal Sporting Gijon. Odločilni gol je v 62.minuti zabil Emana.

Wesley Sneijder je bil junak ob zmagi belega baleta. ©  Reuters

 
Sobotno srečanje na Santiagu Bernabeu je odločil nizozemski reprezentant Wesley Sneijder , ki je ob bledi predstavi Reala , zabil v 39. minuti, ko je bil natančen s strelom z razdalje, ki se je od branilca gostov odbil v gol. V drugema delu je Recreativo nekajkrat ogrozil vrata belega baleta, a so gostitelji ohranili mrežo nedotaknjeno. Kljub temu so navijači v Madridu svoje ljubljence v garderobo pospremili s koncertom žvižgov, saj igra varovancev Bernda Schusterja ni spominjala na zmagovito preteklo sezono. Četa predsednika Romana Calderona je poleg slabe predstave doživela na srečanju z gosti iz Huelve še en hud udarec, saj si je gleženj poškodoval najboljši strelec moštva v letošnji sezoni Gonzalo Higuain . Argentinec se je na listi poškodovanih pridružil  Ruudu van Nistelrooyu, Arjenu Robbnu and Fabiu Cannavaru . Po tekmi je nemški strateg na klopi belega baleta dejal: " Zelo pomembno je, da nam je uspelo zmagati. Situacija ni tako dramatična kot jo želi večina medijev prikazati." 

Valladolid je presenetljivo osvojil Madrigal. © Reuters

 
Nogometaši Villarreala so na Madrigalu končali 17 tekem dolg niz brez poraza v La Ligi, ko jih je s 3:0 ukanil Valladolid. Slednji je bil tudi prvi v zmagovitem nizu, ki ga je rumena podmornica potopila aprila 2008. Za goste je bil dvakrat natančen Jonathan Sesma, s prostega strela pa je že pred odmorom presenetljivo zmago potrdil Pedro Leon . Strateg Manuel Pellegrini je po tekmi dejal: "Včasih se zgodi hud spodrsljaj. Nismo bili dovolj osredotočeni na tekmeca in tako so nas premagali zelo zanesljivo. Imeli smo res slab dan." V zadnjem srečanju sobotnega večera sta se Sevilla in Valencia razšla brez zmagovalca in brez zadetkov, kar je voda na mlin Reala (26), ki na lestvici tako zaostaja le za Barcelono (29 točk).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.