Šport > Nogomet
17 ogledov

Giggs prvič pred mediji: Pogodbo dal samemu sebi

Manchester United Bayern Liga prvakov četrtfinale Giggs EPA
Ryan Giggs se je na svoji prvi novinarski konferenci v vlogi (začasnega) trenerja Manchester Uniteda zahvalil svojemu odstavljenemu predhodniku Davidu Moyesu, ker mu je ponudil prvo priložnost v strokovnem štabu.

Legendarni Ryan Giggs, ki svojo igralsko kariero pri Manchester Unitedu senzacionalno končuje kot igralec in glavni trener moštva, se je na svoji prvi novinarski konferenci v novi vlogi zahvalil Davidu Moyesu in dejal, da je ponosen, ker bo svoj edini profesionalni klub v življenju vodil na zadnjih štirih tekmah sezone.

"Rad bi samo povedal, kako ponosen sem, da bom na preostalih štirih tekmah vodil klub, za katerega sem navijal vse življenje," je v petek dejal 40-letni Valižan. "To je bil zame trenutek ponosa in trenutek, v katerem bom užival ... V katerem sem užival ves teden. Ponosen sem bolj kot na karkoli drugega. To je verjetno trenutek, na katerega sem najbolj ponosen v vsej svoji karieri."

Zadnji člen mitske generacije

Giggs je pod vodstvom sira Alexa Fergusona na Old Traffordu osvojil vse, kar mu je bilo na voljo na otoških, evropskih in svetovnih tekmovanjih. Črnolasi krilni nogometaš je postal idol navijačev Uniteda in kot zadnji od mitske "generacije 92" ostal zvest rdečim vragom, za katere je kot najbolj trofejen britanski nogometaš odigral rekordnih 962 tekem v 23 letih.

Verjetno si nihče, še posebej Giggs sam, ni predstavljal, da bo še pred igralskim pokojem opravljal na Otoku že pozabljeno vlogo igralca in trenerja. Odstavljeni Moyes, ki je ob šele sedmem mestu v Premier League in izpadu iz vseh tekmovanj pred dnevi pobral šila in kopita, ga je vključil v trenerski štab na začetku sezone, po Škotovem odhodu pa je Giggs dobil nepričakovano priložnost.

"Moja filozofija, filozofija Manchester Uniteda"

Valižan je v istem prostoru, kjer je vsa leta medije navduševal, nanje rohnel in jim s prepovedmi grozil Ferguson, dejal, da si želi "na obraze navijačev vrniti nasmeh". Dodal je, da igralci na treningih delujejo nabrušeni in da komaj čakajo na sobotno domačo tekmo z Norwich Cityjem.

"To bo moja filozofija, filozofija Manchester Uniteda, ker sem bil tukaj celo kariero. Želim si, da igralci igrajo s strastjo, hitrostjo, tempom, da so pogumni, imajo domišljijo. To so vse reči, ki jih pričakujem od igralca Manchester Uniteda. Da delaš trdo, a da predvsem uživaš. Če vem, da uživam v igri, se lahko kot igralec veliko bolje izrazim. To bom jutri počel z ekipo," je še napovedal Giggs in se pošalil, da je samemu sebi (kot igralec in trener obenem) dal petletno pogodbo.

Kaotičnih nekaj dni

"Pravkar sem si dal petletno pogodbo. Tudi kot igralec še vedno uporabljam svojo moč, ko lahko. Zame je bil to zmešan teden. Bilo je drugače, kaotično." je še dodal fantastični levičar, ki je za klubsko televizijo priznal tudi, da je za nasvet poklical Sira Alexa, o tem, če bo nosil obleko ali trenirko med tekmami, pa se še ni odločil.

"Želel sem vedeti, kaj lahko pričakujem. Koga boljšega bi lahko poklical? Zdaj le malce okušam vse skupaj, to je moj četrti dan v službi in nikoli si ne moreš predstavljati reči, ki gredo zraven tega, da si trener Manchester Uniteda," je še pribil nekdanji mladi nogometaš mestnega tekmeca Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.