Šport > Nogomet
218 ogledov

Giroud odločno: "Ne, ne, ni konec!"

Olivier Giroud Epa
Francoski nogometni napadalec Olivier Giroud še ne razmišlja o koncu reprezentančne kariere.

Najboljši strelec v zgodovini francoske reprezentance Olivier Giroud še ne razmišlja o koncu reprezentančne kariere. Po finalnem porazu z Argentino na svetovnem prvenstvu konec leta so 36-letnega napadalca Milana povezovali z upokojitvijo.

Toda Giroud meni, da lahko svoji državi še vedno veliko ponudi v aktivni vlogi. Na 120 tekmah je dosegel 53 golov, želi pa biti v vidni vlogi tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu.

"Ne, ne, ni konec. Nisem pripravljen obesiti čevljev na klin in sleči modrega dresa, ki mi je blizu srca. Imam motivacijo za naprej in tudi fizično sem pripravljen. Počutim se dobro. Ta trenutek sem še vedno primeren za izbor za ekipo Francije," je povedal 36-letnik.

Olivier Giroud | Avtor: Epa Epa

Dobra novica za Girouda je, da se je reprezentančno upokojil njegov tekmec v napadu Karim Benzema, ki sicer zaradi poškodbe na SP v Katarju ni igral. Francozi so konec leta skoraj ubranili naslov prvakov, a so po streljanju enajstmetrovk klonili v finalu. Giroud je bil z zadetkom proti Angliji v četrtfinalu eden izmed ključnih mož "les bleus".

Giroud je tako prehitel Thierryja Henryja kot najboljši strelec reprezentance. Henry, nekdanji igralec Arsenala in Barcelone, je v svoji reprezentančni karieri dosegel 51 golov.

Po SP so sicer reprezentančno pot končali francoski kapetan Hugo Lloris, Steve Mandanda (oba vratarja) in branilec Raphael Varane.

Kvalifikacije za EP 2024 bo zasedba Didiera Deschampsa začela s tekmama proti Nizozemski in Irski v marcu.

Raphaël Varane presenetil Šport Pri vsega 29 ima vsega dovolj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.