Šport > Nogomet
34 ogledov

Gladiator Totti izdal turistični vodič

totti roma serie a EPA
V ponedeljek je na prodajne police v Italiji prišel potencialni knjižni hit. Gre za turistični vodič po Rimu, ki ga je napisal nihče drug kot kapetan Rome Francesco Totti.

"Rim je tako lep, zato sem si rekel: 'Bom pa še jaz napisal nekaj malega!'," je o svoji knjigi povedal Francesco Totti. Nekdanji italijanski reprezentant in kapetan Rome je v knjigi E mo' te spiego Roma na 144 straneh opisal lepote svojega domačega mesta, kjer igra že celotno kariero. Njegovi rojaki bodo lahko vodič kupili za 12,50 evra.

"Tuji nogometaši, ki pridejo v mesto, so vedno navdušeni nad lepotami naših spomenikov," je nadaljeval Totti, ki je vodič po svojih besedah napisal tudi za gostujoče navijače in zaradi svoje volje, da govori o svojem mestu. V vodiču boste lahko našli "zgodovino, mitologijo, spomenike, tradicionalno kuhinjo in izraze Rimljanov, ki jih Totti opiše z ironijo in humorjem", piše La Repubblica.

Totti tako pri pisanju uporablja nogometni žargon, zato je možno med vrsticami ujeti besedne zveze, kot so "z drsečim startom" do Domusa, "s prodorom iz ozadja" do Koloseja in podobno. "Upam, da bo na naslednji tekmi manj udarcev in več turistov," je še zaključil Totti.

Humor je imel glavno vlogo tudi v eni izmed njegovih prejšnjih "knjig", kjer so bile v stilu Muja in Hasa zbrane vse njegove najboljše izjave, zaradi katerih je bil velikokrat tarča posmeha italijanske javnosti. "Carpe diem," mu je nekoč rekel novinar. "Oprostite, ampak ne govorim angleško," je odvrnil Totti.

Totti Gladiator vodič po Rimu Twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.