Šport > Nogomet
29 ogledov

Glas Pandeva izgubljen po "tehnični napaki"

Goran Pandev gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Reuters
Makedonska nogometna zveza (FFM) je v izjavi za javnost priznala, da je kontroverzni glas kapetana Gorana Pandeva, ki ga je v izboru za najboljšega trenerja leta namenil Joséju Mourinhu, na računu španskega selektorja Vicenteja del Bosqueja končal po "tehnični napaki". Pri FFM so tudi potrdili, da je Pandev res želel glasovati za Mourinha.

Na svoji spletni strani je Makedonska nogometna zveza (FFM) zapisala, da je kapetan reprezentance Goran Pandev res glasoval za Realovega trenerja Joséja Mourinha, kot je trenutni član Napolija trdil v zadnjih dneh. Njegove besede je nato na laž postavila Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki je objavila glasovnico makedonske zveze, na kateri je Pandev pet točk namenil španskemu selektorju Vicenteju del Bosqueju.

FFM je v izjavi za javnost zatrdila, da je Pandev "ustno potrdil", da želi pet točk v izboru za najboljšega trenerja leta nameniti Mourinhu, svojemu nekdanjemu trenerju pri Interju, a je nato prišlo do omenjene "tehnične napake".

"Ko se je izpolnjeval obrazec, se je zaradi tehnične napake brez vsake namere spreminjati glasovnico Pandeva označilo ime Vicenteja del Bosqueja. Naslednji dan je bila glasovnica poslana na Fifo. Šlo je za tehnično napako. Jasno je, da je Pandev glasoval za Mourinha."

Upajo, da niso vplivali na zmagovalca

Makedonska zveza je za konec še pristavila, da se opravičuje Pandevu in Mourinhu v upanju, da njihova napaka ni bila odločilna pri izboru za najboljšega trenerja v lanski sezoni.

Portugalski trener je pred dnevi famozno zatrdil, da se prireditve FIFA zlate žoge v Zürichu ni udeležil zaradi tega, ker ga je pred samo podelitvijo poklicalo več oseb, ki so mu zatrdile, da so njihove glasove, ki so jih namenili njemu, dobila druga nominiranca.

Poleg Del Bosqueja, ki je nagrado za najboljšega trenerja leta 2012 tudi osvojil, je bil skupaj z Mourinhom nominiran tudi nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.