Šport > Nogomet
29 ogledov

Glasgow Rangers pred bankrotom

evropska liga maribor glasgow rangers 2011 Gregor Katič
Večkratnemu škotskemu prvaku Glasgow Rangers, ki ga je v kvalifikacijah za letošnjo Evropsko ligo v zadnjem krogu izločil slovenski prvak Maribor, grozi bankrot. Kljub temu, da so med prestopnim rokom za slabih 10 milijonov evrov prodali Hrvata Nikico Jelavića (Everton), državi še vedno dolgujejo 77,2 milijona.

Škotskemu nogometnemu prvoligašu Glasgow Rangers grozi bankrot. Škotski klub je v neugodnem denarnem položaju, vodstvo kluba pa je na sodišču v Edinburghu že vložilo zahtevek za bankrot. Klub ima pet dni časa, da poravna svoje denarne obveznosti, vendar pa državi dolguje 77,2 milijona evrov davkov. Najverjetneje bo klub v kratkem vodil stečajni upravitelj.

Rangers so doslej 54-krat osvojili naslov škotskih prvakov, njegove tekme na domačem igrišču v povprečju spremlja 45 tisoč gledalcev. Največja težava je v tem, da na Škotskem ni velikih pokroviteljev, dohodki iz TV pravic pa so z izjemo tekem proti lokalnemu rivalu Celticu majhni. Večinski lastnik kluba je Craig Whyte, ki je maja lani kupil 85 odstotkov delnic kluba po ceni enega funta. Rangers na prvenstveni lestvici za Celticom zaostajajo pet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.