Šport > Nogomet
18 ogledov

Glasgow Rangers v tretjo ligo

glasgow rangers EPA
Po poročanju BBC Scotland naj bi najtrofejnejši škotski klub, Glasgow Rangers, v naslednji sezoni morda vendarle lahko namesto v tretji igral v drugi ligi škotskega prvenstva, a je ta namera naletela na nasprotovanje drugih klubov.

Glasgow Rangers, po številu lovorik najuspešnejši nogometni kolektiv na svetu, se je po koncu minule sezone znašel v hudih finančnih težavah. Njihov dolg je znašal kar 134 milijonov funtov in tako so klub kot pravno osebo škotski organi likvidirali.

Kot rešitelj kluba se je pojavil konzorcij pod vodstvom Charlesa Greena, ki je Rangerse odkupil in ustanovil novo podjetje, ki bo upravljalo s premoženjem rekorderjev po številu škotskih naslovov. A to bo imelo hude posledice. Šest izmed preostalih enajstih klubov v elitnem razredu škotskega nogometa je glasovalo proti temu, da bi novi Rangersi obdržali svoje mesto v SPL (Škotska Premier liga). Zanimivo, med temi klubi ni njihovih večnih mestnih rivalov Glasgow Celtic, ki jim finančni priliv od 'old firm' derbijev očitno pomeni več kot pa ponižanje rivalov.

Najprej so bili pripravljeni načrti za selitev moštva v tretjo ligo, ko pa so se začele pojavljati govorice o članstvu Rangersov v drugem kakovostnem razredu škotskega nogometa, so se oglasili klubi v tem rangu. Predstavniki moštev Raith Rovers, Falkirk in Morton so izrazili nasprotovanje pri popuščanju škotske nogometne zveze (SFA).

Še najbolje je razmišljanje mnogih klubskih funkcionarjev na Škotskem povzel predsednik Aberdeena Stewart Milne: "Novoustanovljeni klub, katerikoli že, pač mora skozi enako proceduro, kot vsi drugi. To je absolutno stališče našega kluba, ki se ne bo spremenilo."

Če ne bo prišlo do drugačnega dogovora, Rangersom grozi, da bodo tekmovanje začeli v petem kakovostnem rangu, v Scottish Division Three, najnižjem rangu članskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.