Šport > Nogomet
16 ogledov

Glave gor, vijolice

Ko bi bil Marcos Tavares na zadnjih srečanjih tako razpoložen kot v Zürichu ... Žurnal24 main
Mariborski nogometaši so se po vnovičnem porazu s praško Sparto poslovili od evropskih tekmovanj. "Nismo kaznovali napak nasprotnikov," evropske preizkušnje komentira Darko Milanič.

Mariborskih sanj o prezimitvi v Evropi je nepreklicno konec, pa naj so bile, posebej tiste o Ligi prvakov, še tako sladke. Čeprav noben izpad nikoli ni razlog za kakšno proslavljanje in čeprav bo treba razmisliti o še večji ambicioznosti, pa v štajerski prestolnici ne zvonijo alarmni zvonci. Maribor ima nekaj, česar nima noben slovenski klub: plejado mladih obetavnih domačih igralcev, ki so jim dodali tudi nadarjene fante iz drugih regij, ter za sabo aramado navijačev. Naloga kluba je torej ohraniti jedro ekipe skupaj ter biti dovolj potrpežljiv s strokovnim vodstvom, o zvestobi navijačev pa tako ni dvoma. Tudi Darko Milanič zaradi izpada iz Evrope ne zganja panike.

Milanič in Zlatko Zahovič bosta imela čas za kovanje evropskih načrtov. © Saša Despot

 
"Z izpolnitvijo zadanega cilja pred začetkom sezone, igranja najmanj šestih tekem, moramo biti zadovoljni. Prvi preizkus proti Witu smo prestali z odliko. Proti Zürichu smo prvo tekmo odigrali še bolje, zaradi česar so tudi zrasli apetiti. Na povratnem srečanju nam ni uspelo iti preko Züricha. Kljub prevladi na prvem srečanju v Mariboru proti Sparti smo ostali praznih rok in nasprotnik si je priigral odlično izhodišče. Na začetku povratnega srečanja so dosegli še tretji gol, ki nas je še bolj oddaljil. Priložnosti, ki smo jih imeli, da bi tekmo preobrnili, so ostale neizkoriščene in nasprotnik nas je iz minute v minuto oddaljeval od sanj," je dejal Milanič in se dotaknil ključnih elementov, zaradi katerih bo Maribor nastopal le še na domačih tekmovanjih: "Kot moštvo moramo napredovati. Če pogledamo, kako smo prejemali zadetke, je tu razlika med nami in večjimi moštvi. Po drugi strani pa so nam tudi nasprotniki nudili priložnost, da njihove napake kaznujemo, pa nam to ni uspelo. Ob tem je še polno malenkosti v igri, tako tehničnih kot taktičnih, ki jih moramo izboljšati."

 
 

Proti Zürichu smo imeli nekaj smole, saj smo imeli priložnost, da se uvrstimo naprej. Kljub vsemu pa moramo biti s temi šestimi tekmami zelo zadovoljni,  čeprav bi lahko iztržili kaj več.

Dragan Jelić

 
K novinarskim mikrofonom je prišel tudi vratar Marko Ranilović , ki je na prejšnjih tekmah vijolice reševal, proti Sparti pa mu je Milanič izkazal zaupanje kljub v zadnjem času nekoliko nihajočim predstavam: "Fantje smo se odrezali dobro, od prve do zadnje evropske tekme. Rezultat nam na koncu seveda ni po godu, a zaključli smo evropsko pot z bojevito igro in moramo obrniti novi list. V državnem prvenstvu moramo proti Celju iztisniti zadnje atome moči, nato pa nas čaka kratka pavza. Po premoru pa bo povsem druga pesem, saj bomo znova v najboljši pripravljenosti."

Matic Črnic , komaj 17-letni član reprezentance U-19, je proti Sparti doživel prve evropske minute: "Ob vstopu v igro je bilo zelo naporno. Nasprotnik je bil favorit, kljub vsemu pa smo bili tudi mi nevarni. Imeli smo svoje priložnosti, a nam ni uspelo zadeti. A glavo gor, v soboto nas čaka naslednja tekma. Na začetku sem najprej čutil tremo, ampak s časom sem se privadil in zaigral bolj sproščeno. Praga se je pokazala kot dober nasprotnik, vidi se, da je močan evropski klub, precej močnejši od teh v našem državnem prvenstvu. To je glavna razlika med igranjem v Evropi in slovenski ligi."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.