Šport > Nogomet
30 ogledov

Glavna osumljenca prav Slovenca

Policija je sinoči in ponoči zaslišala 13 oseb, od tega dva Slovenca. (Foto: ind Žurnal24 main
Policijska akcija offside je na noge dvignila vso Hrvaško. V afero o prirejanju izidov nogometnih tekem sta vpletena tudi dva Slovenca Dino Lalič in Admir Suljič, ki naj bi celo organizirala prirejanje izidov.

Hrvaška policija je v torek sporočila, da je zaradi suma prirejanja izidov na nogometnih tekmah in prevar pri stavah v kriminalistično preiskavo vključeno 20 hrvaških in dva slovenska državljana. Dodal je, da preiskavo vodi protikorupcijski urad v več hrvaških mestih. Hrvaška policija zaradi suma dogovarjanja tekem v tujini sodeluje tudi s kolegi iz drugih evropskih držav. Velika mednarodna akcija se je začela lani, ko je nemška policija aretirala 15 oseb, med katerimi sta bila tudi brata Ante in Milan Šapina iz Berlina, ki sta bila že leta 2005 obsojena zaradi prirejanja izidov na nogometnih tekmah.

Vpleteni so zaslužili tudi več kot četrt milijona evrov na tekmo. Za zdaj še niso aretirali vseh, ki so jih nameravali, odločili pa se bodo, ali bodo za nekaterimi vpletenimi izdali tiralice. Predstavnik notranjega ministrstva Krunoslav Borovec prav tako ni želel razkriti, o kolikšnem številu tekem je govora in koliko denarja skupno se je obrnilo. Vse to bodo razkrili šele po koncu preiskave. Do zdaj je policija zaslišala 13 oseb. Po končanih zaslišanjih vseh vpletenih se bo policija odločila, proti komu bo sprožila preiskavo in koga bo zadržala v priporu.

Organizatorji prirejanja izidov naj bi bili Dinamov trener mladinske šole Vinko Šaka ter Slovenca Dino Lalič in Admir Suljič, ki so podkupovali igralce klubov Croatia Sesvete, Varteks, Međimurje in Zader. Osumljenci naj bi zaslužili od 150 do 300 tisoč evrov na tekmo. Največje število osumljencev prihaja iz kluba Croatia Sesveta. Osumljeni so igralci Mario Čizmek, nekdanji hrvaški reprezentant Jasmin Agić, Dario Šušak, Ivan Banović, Saša Mus, Marko Guja, Antun Pokrajčić, Miljenko Bošnjak, pomočnik trenerja Goran Jerković in športni direktor Tomislav Zubak, sin lastnika kluba Zvonka Zubaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.