Šport > Nogomet
20 ogledov

Glavni favorit Čeferin

Ta hip za predsednika NZS najbolje kotira Aleksander Čeferin. (Foto: Dejan Mijov Žurnal24 main
Čez slab mesec bo Nogometna zveza Slovenije (NZS) dobila novega predsednika. Medijski kandidati se bolj ali manj umikajo. Ta hip tako najbolje kotira Aleksander Čeferin.

"Od vseh kandidatov, ki so se pojavili, je najboljši Čeferin," nam je povedal Drago Kos, nekdanji kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki na februarskih volitvah ne bo napadal vrha NZS. "Mesto predsednika bi me zanimalo, vendar to ne bi bilo resno od mene, ker bom večino dela opravljal v tujini," je dejal nekdanji predsednik protikorupcijske komisije, ki glas podpore torej namenja odvetniku Aleksandru Čeferinu, prvemu favoritu za novega predsednika.

Sveže ideje za NZS
"NZS potrebuje nekoga s svežimi idejami, ki ne bo obremenjen s starimi spori ter bo vpeljal red, mir in medsebojno spoštovanje," je svojo podporo Čeferinu razložil Kos.

Jošt ne, kaj pa Florjanič?
Med protikandidati pa ne bo dolgoletnega generalnega sekretarja NZS Daneta Jošta. Ta po naših zanesljivih informacijah ne namerava kandidirati, čeprav so ga mediji že postavljali med morebitne naslednike Ivana Simiča, ki je vrh zveze zapustil konec lanskega leta.

Ni še jasno, ali bo kandidaturo oddal predsednik združenja prvoligašev Branko Florjanič, ki je že takoj po Simičevem odhodu začel lobirati pri medobčinskih nogometnih zvezah, katerih podpora in glas na koncu presodita na volitvah. Po naših informacijah bo Florjanič le težko dobil zadostno podporo, da bi se spopadel s Čeferinom.

Vprašanje je tudi, kako realna je kandidatura ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki ni pripravljen na volilni boj, pač pa bi predsedniško mesto prevzel le ob vsesplošnem konsenzu. Podobno je bilo že pred dvema letoma, ko pa se Simič in Tugomir Frajman nista želela umakniti, zato se je umaknil Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.