Šport > Nogomet
21 ogledov

''Glede na težave, moramo biti zadovoljni''

Švedska - Slovenija, Srečko Katanec Profimedias Katanec bo na leto zaslužil več kot milijon ameriških dolarjev.
Slovenska nogometna reprezentanca je v petek v Ta'Qaliju prišla do druge zmage v kvalifikacijah za SP 2018. Selektor Srečko Katanec je z jesenskim izkupičkom zadovoljen,

Slovenski nogometaši bodo pred popoldanskim odhodom v Vroclav, kjer jih v ponedeljek čaka prijateljska tekma s Poljsko, na Malti opravili še regeneracijski trening.

Slovenci imajo po štirih tekmah osem točk in tako v skupini F po jesenskem delu kvalifikacij zaostajajo le za Angleži, ki so zbrali dve točki več. Sledijo Slovaki s sedmimi, Litovci s petimi, Škoti s štirimi, Maltežani pa so še brez točk.

"Moramo biti zadovoljni. Osem točk imamo, to je lep izkupiček. Po videnem in prikazanem bi jih pa lahko imeli 12. Ampak ne glede na to smo lahko zadovoljni, sploh glede na vse težave. Tudi tekmi, ki prihajata, s Škoti v gosteh in z Malto doma, nam lahko gresta na roko. Tako lahko pridemo do septembra, ko bomo popolnoma v igri za prvi dve mesti, potem pa se lahko marsikaj zgodi," meni Katanec.

Ta je bil primoran tekmo z Malto, ki so jo Slovenci dobili z 1:0 s prvencem Benjamina Verbiča, začeti z nekaj novimi obrazi, med drugim na bočnem branilskem položaju z Dejanom Trajkovskim, ki je igral namesto poškodovanega Bojana Jokića, nekaj minut pa je dobil tudi napadalec Andraž Šporar.

"Težko je dajati neke ocene, ker pri takšni postavitvi, kot jo ima Malta, si morajo bočni igralci nekaj več upati. Je pa absolutno jasno, da od tega v prvem polčasu ni bilo nič, v drugem polčasu pa je bilo precej bolje, takrat smo tudi zadeli. Oba, Trajkovski in Nejc Skubic, sta si več upala. Imeli pa smo nekaj težav, veliko poškodovanih, Boštjan Cesar je igral prvo tekmo po poškodbi, Rene Krhin prav tako, nimaš bočnih igralcev, tako da se neki mehanizmi pokvarijo. Toda bilo je kar v redu, solidna tekma. Zaključevanje napadov pa nas vedno daje ..." je pojasnil selektor, ki mora tudi zaradi poškodb vedno znova klicati ali celo uvajati določene igralce, ki so doslej malo ali sploh niso igrali za člansko izbrano vrsto.

"Ves čas poskušamo na najboljši možen način uvajati nove igralce, ko nekdo manjka. Nekdo pač mora igrati, je pa res, da nam manjka kilometrina," je dejal Katanec in se ozrl na specifiko igranja proti Malti.

"Pregledali smo veliko posnetkov, Hrvati so se z njimi mučili tukaj in doma. Tako da tudi naša domača tekma ne bo hec, dokler ne damo zadetka. Proti Angliji ni težava z živci, na takšnih tekmah, ko si blizu in moraš zmagati, je pa vedno težko, tudi fantje čutijo pritisk. Tudi postavitve so take, da si moraš nekaj izmisliti, ko igraš proti takšnim, kot je Malta. Pri tem je Josip Iličić mogoče tisti, ki tudi v klubu igra ofenziven nogomet, vse drugo je bolj ali manj branjenje, oddajanje žoge. S tega vidika sem zadovoljen, da smo zmagali," je še povedal selektor.

Ta bo na Poljsko odpeljal vse igralce z izjemo Cesarja in Jana Oblaka, ki sta dobila prosto. Je pa Katanec pojasnil, da bodo na Poljskem priložnost dobili tisti, ki doslej niso igrali oziroma so igrali manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.