Šport > Nogomet
20 ogledov

"Glede tega ne bom diktator"

Gianni Infantino EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je ob koncu mednarodne športne konference v Dubaju dejal, da ne bo "diktator", kar zadeva širitev števila reprezentanc na svetovnih prvenstvih.

Predsednik Fife Gianni Infantino se zavzema, da bi na SP od leta 2026 dalje igralo 48 in ne več "zgolj" 32 reprezentanc. "Zelo verjamem v to širitev, toda nisem pa diktator," je dejal prvi mož Fife in nadaljeval: "To je nekaj, o čemer se moramo pogovoriti. Ko smo se o tem pogovarjali z nacionalnimi zvezami, so bile večinoma za širitev, toda čakajo nas še številni pogovori o tem."

Infantinov predlog za 48 ekip na SP 2026, na katerem bi bile razdeljene v 16 skupin s po tremi moštvi, bodo obravnavali na seji Fifinega izvršnega odbora prihodnji mesec. Na mizi je sicer tudi predlog o širitvi na 40 reprezentanc.

Infantino meni, da širitev pomeni vključenost v največjo družbeno in športno prireditev. Pravi, da neuspeh v kvalifikacijah močno vpliva na države, saj posledično odpuščajo selektorje in kritizirajo igralce. Če pa se reprezentanca uvrsti na veliko tekmovanje, pa vsa država živi in diha z nogometom.

Združenje evropskih klubov je pred dnevi Infantinu izreklo nasprotovanje širitvi prvenstva, češ da so igralci že zdaj preobremenjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.