Šport > Nogomet
27 ogledov

Gliha že v Kopru, Pavlin še ne

Žurnal24 main
Slovenske nogometne državne prvake, FC Luko Koper, bosta iz krize reševala Amir Karić in predvidoma tudi Miran Pavlin, ki pa se še ni dogovoril s klubom. Primož Gliha je že novi koprski trener.

Primož Gliha je za Nogomanio potrdil, da se je dogovoril s Koprčani za sodelovanje do konca junija. na treningu pričakuje Amirja Karića, Mirana Pavlina pa še ne.
Pri državnih prvakih so se na dan prvenstvenega obračuna z Domžalami odločili za radikalno potezo. Trenerju Nedžadu Okčiću so se zahvalili za sodelovanje, v klub pa sta se vrnila Miran Pavlin in Amir Karić, ki sta si tekmo ogledala v družbi Primoža Glihe.

V ponedeljek bo vse jasno
Prav 42-letni Gliha je resen kandidat za novega trenerja kanarčkov. “Res je, pogovarjamo se, in to zelo resno. Danes se bomo dogovorili za sodelovanje ali pa se ne bo iz tega izcimilo nič. Koper namreč potrebuje trenerja,” je stik s koprsko upravo potrdil Gliha. Na vprašanje, kako daleč so pogovori, je odvrnil: “Ali se v Sloveniji to da realno oceniti? Ne midva, kdorkoli. Težko, je res?” Je njegov prihod povezan z vrnitvijo Pavlina, ki se včeraj na naše klice ni oglašal, in Karića? “Težko rečem. Je pa zagotovo drugo z drugim povezano,” meni Gliha, ki bi ga delo pri prvakih zelo zanimalo.

Trenerji prihajajo in odhajajo

Bele o Nedžadu Okčiću: “Trenerji prihajajo in odhajajo, to je v nogometu normalen pojav. Okčić je dosegel zelo lep rezultat. Prepričan sem, da bo še kdaj trener prve ekipe Kopra. Pri nas je bil dve leti. Klub je prevzel pred izpadom. Zadržal nas je v prvi ligi in potem naslednjo sezono osvojil naslov prvaka. Nimam kaj reči. Delo je opravil odlično. Morda se je tudi sam malo zasitil. Delal je kakovostno.”

“Lažje priti na vrh”
“Stvar je zelo preprosta. Na vrh je lažje priti kot pa tam ostati. To zagotovo drži. Težko je zadržati določeno raven. Zagotovo pa je to sredina, ki je za Mariborom in Mursko Soboto najmočnejša, kar se nogometne evforije tiče.” Zanimivo je, da je Gliha omenil Maribor in Mursko Soboto, ne pa Ljubljane. Pred dnevi je zaokrožila informacija, da je v pogovorih za prihod k ljubljanski Olimpiji. “Ja, ampak tam so bile drugačne kombinacije. V igri ni bila funkcija, o kateri se zdaj pogovarjava midva,” je bil kratek Gliha.

Pavlin spet športni direktor
Koper ima po 11 kolih 13 točk, devet manj od vodilne Nafte. Da so bile spremembe nujne, je potrdil tudi direktor kluba Tomaž Bele, o vrnitvi Pavlina in Karića pa je povedal: “Sprva nismo našli skupne poti, zdaj pa smo se dogovorili za sodelovanje. Videli smo, da smo imeli z njima v prejšnji sezoni velik uspeh.” Bo izkušeni Pavlin klubu pomagal samo na igrišču ali bo opravljal tudi katero od funkcij v vodstvu kluba? “Miran bo igralec, verjetno pa tudi športni direktor kluba,” je dejal Bele in tudi on napovedal, da bo danes znan nov trener kluba. “Lahko potrdim, da je v igri tudi Gliha, ni pa edini kandidat.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.