Šport > Nogomet
12 ogledov

Gneča na seznamu

(Foto: Sportnet) Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo v torek objavil seznam 30 igralcev, ki imajo možnosti za pot v JAR. Kdo bo med njimi?

Matjaž Kek bo na svetovno prvenstvo (SP) v Južnoafriško republiko (JAR) peljal 23 igralcev, na priprave v italijanski Brunico pa jih bo vzel 30. Slovenska odprava se bo k zahodnim sosedom napotila 23. maja, končni seznam igralcev pa bo znan 1. junija.

Matavž bo potoval
Jasno je že, da je Keka s svojo strelsko formo in predstavami v nizozemski ligi prepričal mladi napadalec Tim Matavž. Nekdanji nogometaš Gorice je tudi favorit medijev in navijačev za mesto na letalu za JAR, čeprav selektor ne želi pretirano razbijati skupine, ki je Sloveniji pribojevala drugi nastop na SP.

Stevanovič se vrača
Keka veseli, da se je po poškodbi na trening vrnil nogometaš nizozemskega Vitesseja Dalibor Stevanovič. Domžalčan od konca marca do začetka maja ni igral, v zadnjem kolu nizozemskega prvenstva pa je odigral 70 minut. Preostali nogometaši so zdravi.

Težav s poškodbami po dolgem času nima niti Dare Vršič, ki mu je pol leta rednega igranja pri Kopru prišlo prav. Vezista iz Apač je Kek na začetku svojega mandata videl kot ključnega nogometaša prve enajsterice. Po dveh letih agonije je Vršič spet blizu prave forme, zato bo lahko v Brunicu pokazal, kaj zna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.