Šport > Nogomet
12 ogledov

Goal.com se opravičuje Timu: "Pisca je sram!"

Tim Matavž EPA
Na nogometnem portalu Goal.com so se pred slabim tednom dni spozabili in zmotno zapisali, da je gole za PSV Eindhoven proti Trabzonsporju zabil "Slovak Tim Matavž". Paul Macdonald, pomočnik urednika priljubljenega portala, se je za Žurnal24 v imenu pisca članka slovenskemu napadalcu zdaj opravičil.

"Ironično je, da pisec članka v bistvu spremlja PSV, tako da ga je bilo zares sram, ko sem ga obvestil o njegovi napaki!" je v elektronskem sporočilu Žurnalu24 zapisal Paul Macdonald, pomočnik urednika nogometnega portala Goal.com. Na priljubljenem portalu, ki ga spremlja tudi veliko Slovencev (in verjetno tudi Slovakov), so pred slabim tednom dni namreč zmotno zapisali, da je dva zadetka za PSV Eindhoven na tekmi Evropske lige proti Trabzonsporju zabil "Slovak Tim Matavž".

Matavž je še vedno Slovak
Popravljeno poročilo tekme PSV Trabzonspor (Goal.com)

"Kar se tiče širšega vprašanja Timovega državljanstva, mislim, da ni treba preveč razpravljati; bližina obeh držav in dejstvo, da sta si njuni imeni več kot le malo podobni, se, vsaj meni, zdita glavna razloga za zmešnjavo," je še zapisal Macdonald. "Mislim, da ne obstaja razlog, da bi namigovali, da je Slovaška pomembnejša nogometna država od Slovenije – obe sta nastopali na svetovnem prvenstvu leta 2010, Slovenija pa ima boljše rezultate v mednarodnih tekmovanjih v zadnjem desetletju. Upam si trditi, da se dogaja tudi obratno, da se kakšne slovaške igralce zamenja za Slovence?"

Kljub mnogim komentarjem jeznih bralcev, da gre v primeru Matavža seveda za Slovenca in ne za Slovaka, so na Goal.com napako odpravljali kar nekaj dni, zdaj pa je v poročilu tekme pravilno zapisan termin "Slovenian" (Slovenec, op. a.). "V vsakem primeru se opravičujemo za napako in zagotovili bomo, da se bosta Matavž in Slovenija v prihodnosti pozitivno promovirala," je svoje sporočilo še zaključil Macdonald.

Komentarjev 1
  • JackD 09:52 02.marec 2012.

    Ravno nekaj dni azaj je nek angleški portal objavil, da je bil Martim Škrtel izbran za slovenskega nogometaša leta.