Šport > Nogomet
14 ogledov

Gol Kampla za zmago proti Litvi

Oblak je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je zmagoslavno začela kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v Izraelu.

Čeprav močno oslabljeni, so izbranci Tomaža Kavčiča v Šiauliaju z 1:0 (0:0) premagali Litvo, strelec edinega zadetka je bil Kevin Kampl, igralec Bayerja iz Leverkusna, v 88. minuti.

Slovenska reprezentanca, ki bi bila pred tekmo zadovoljna že s točko, se v Litvo ni prišla branit. Čeprav selektor ni mogel računati na Dejana Lazarevića, Harisa Vučkića, Aljaža Struno, Martina Mileca, Mitjo Reška in Blaža Božiča, povsem zdrava pa nista bila niti Rajko Rep in Vedran Vinko, so njegovi izbranci takoj zagospodarili na terenu in v prvem polčasu povsem zasenčili tekmece. Pripravili so si kar pet zrelih priložnosti, toda žoga nikakor ni hotela v gol.

V drugem polčasu so domači vzpostavili ravnotežje, obe ekipi sta imeli po dve priložnosti, toda rezultat se ni spremenil vse do 88. minute. Takrat je nemški Slovenec Kevin Kempl vzel žogo 20 od metrov od gola, z desne strani prodrl v kazenski prostor ter z natančnim strelom premagal domačega vratarja. Zaradi neprimernega veselja je dobil rumeni karton, ker je bil to njegov drugi, je moral predčasno pod prho. A domačim je za izenačenje zmanjkalo časa.

"Zmagali smo povsem zasluženo. Igrali smo dobro, naša zmaga bi bila lahko še višja," je bil po tekmi zadovoljen Kavčič.

Naslednjo tekmo bo Slovenija odigrala 10. avgusta, ko bo gostovala na Finskem. Poleg Litve in Finske so tekmeci Slovenije v skupini še Švedi, Ukrajinci in Maltežani.

Kvalifikacije za U-21 EP v Izraelu 2013:

Litva : Slovenija 0:1 (0:0)
Kampl (88)

Postava Slovenije: Oblak, Vučkič, N. Mevlja, Mlinar Delamea, Jovič, Krhin, Rep (od 89. M. Mevlja), Kampl, Jelenič (od 62. Fink), Berič, Črnčič (od 77. Vinko).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.