Šport > Nogomet
22 ogledov

"Golaço" Neymarja utišal kritike ... vsaj za en dan

(Brazilija - Japonska) Neymar Reuters
Izjemen gol brazilskega zvezdnika Neymarja je bil kot naročen za začetek pokala konfederacij, ki so ga poleg zmage Brazilije proti Japonski (3:0) zaznamovali protesti pred stadionom v Brasílii. Poškodovanih je bilo več kot 30 ljudi, 22 pa so jih policisti, ki so uporabili tudi gumijaste naboje in solzivec, aretirali.

Protest zaradi količine denarja, ki ga je iz državnega proračuna za nove stadione namenila Brazilija, ni bil ravno najboljši uvod v pokal konfederacij, a je v deželi nasprotij zmaga domače reprezentance hitro pomirila strasti.

Predsednico Dilmo Rousseff in predsednika Fife Seppa Blatterja so gledalci na državnem stadionu Manéja Garrinche izžvižgali, del 67 tisočih pa je moral zaradi učinka solzivca, ki se je kadil pred stadionom, poiskati zdravniško pomoč.

Nekateri so zajokali tudi od lepote, potem ko je največji zvezdnik reprezentance Neymar že po manj kot petih minutah zabil fantastičen vodilni gol proti Japonski, petkratni svetovni prvaki in gostitelji naslednjega mundiala pa so zmago potrdili v drugem polčasu z zadetki Paulinha in Jôja.

Iz igre le zaradi manjše poškodbe

"Najbolj pomemben je bil rezultat, to pa je bilo tudi nadaljevanje taktične evolucuje moštva," je po tekmi, prvi tekmovalni po Copi Americi pred skoraj dvema letoma, dejal selektor Brazilije Luiz Felipe Scolari. "Neymar je igral zares dobro, končal je niz brez gola, zamenjal pa sem ga le zaradi majhne poškodbe. Ne vem, kaj se je dogajalo pred stadionom, jaz se moram osredotočiti na svojo ekipo in tega ne morem komentirati."

Neymar je obračun dveh reprezentanc, ki sta kot edini že uvrščeni na prihajajoče svetovno prvenstvo, odprl z izjemnim zadetkom, potem ko mu je volej z roba kazenskega prostora po podaji Marcela pripravil Fred.

Večno nezadovoljni domači navijači so hitro ponoreli, a nato še hitreje spet začeli kazati znake nepotrpežljivosti, ko so Japonci s Keisukejem Hondo grozili za izenačenje, toda Júlio César vseeno ni imel resnejšega dela.

Šokirani ali utrujeni

"Ponavadi igramo drugače, storimo manj napak in veliko bolj prevzamemo pobudo, to pa se danes ni zgodilo," je po tekmi bentil japonski selektor Alberto Zaccheroni. "Ali smo bili tako šokirani, da smo zaostali za gol tako zgodaj in zato nas je skrbelo, potem pa nismo igrali naše normalne igre, ali pa smo bili utrujeni po našem letu iz Katarja, ko nismo imeli dovolj časa, da si povrnemo moči," je še dodal nekdanji trener Bologne, Udineseja, AC Milana, Interja in Juventusa.

"V vsakem primeru nisem tako vznemirjen, ampak sem razočaran, ker lahko igramo veliko bolje. In, če sem pošten, o ekipi nisem spoznal veliko novega, česar ne bi vedel že zdaj − prava preizkusa bosta proti Mehiki in Italiji."

Tekma v Brasílii se je sicer vpisala v zgodovino kot prva, na kateri je bila sodnikom na voljo računalniška pomoč pri dosojanju zadetkov, a do tovrstne sporne situacije, ki bi prvič preverila njeno točnost, (še) ni prišlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.