Šport > Nogomet
26 ogledov

Golaço s prostega strela: Ronaldinho končno "trezen"

Ronaldinho Atletico Mineiro Botafogo brazilska liga Youtube
Ronaldinho je s fantastičnim prostim strelom prinesel prvo točko Atléticu Mineiru v brazilski ligi po slavju v pokalu Libertadores. Alkohol je očitno končno popustil.

Zvezda kola pa ni bil Ronaldinho, temveč vratar Lauro, ki je Portuguesi z igralcem manj prinesel remi z zadetkom v zadnjih sekundah proti Flamengu (1:1). Slednji je povedel v drugem polčasu prek enajstmetrovke Joãa Paula, predzadnja Portuguesa pa je za nameček ostala še brez Fernandinha, ki je štiri minute pred koncem dobil rdeči karton.

Dramatično izenačenje je v drugi minuti podaljška prišlo kar z glave vratarja Laura, ki je preskočil branilce in z okrog enajstih metrov ob napaki branilca na golovi črti zadel za končnih 1:1.

Zadel že pred desetimi leti

"Ne morem razložiti. Ko sem se ogreval, sem se spomnil na gol, ki sem ga Flamengu zabil pred desetimi leti," se je svojega prejšnjega zadetka še kot vratar Ponte Prete po tekmi spomnil presrečni vratar.

Santos je po ponižanju v Barceloni, svojim navijačem so se morali za katastrofo z 0:8 na Camp Nouu večkrat opravičiti, so za nameček proti Corinthiansu zaostali že po nekaj minutah igre, ko je z glavo po kotu zadel Paulo André.

Ronaldinho pričaral izenačenje

Toda kmalu po nadaljevanju drugega polčasa je izenačil Willian José, oba strelca pa sta bila v 67. minuti celo bizarno izključena, potem ko sta se zapletla v prerivanje s še dvema igralcema. Vodilni Botafogo je proti Ronaldinhovemu Atléticu Mineiru dobil izenačujoči gol v sodnikovem podaljšku.

Atlético je po zgodovinskem slavju na pokalu Libertadores prišel šele do svoje prve točke. Slavje je bilo očitno res dolgo ... Elias je hitro zadel za vodstvo gostov, Ronaldinho pa je izid s fantastičnim prostim strelom ob pomoči prečke poravnal v 28. minuti.

Urugvajec Nicolás Lodeiro je Botafogo spet povedel v vodstvo, točko domačim pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška z neposredne bližine prinesel Luan. Z boljšo razliko v golih je prvo mesto na lestvici zasedel Cruzeiro, ki je z golom Ricarda Goularta premagal Criciumo (2:1).

Gol vratarja Laura proti Flamengu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.