Šport > Nogomet
3 ogledov

Gomes: "Čudeži se dogajajo!"

Redknapp Jordan
1/11
Žurnal24 main
Misija nemogoče pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov ne čaka samo Šahtarja in Interja. V škripcih je tudi Tottenham, ki je prvo tekmo proti Realu izgubil z 0:4. "Čudeži se dogajajo," pravi Heurelho Gomes.
Mourinhova 500. tekma kot nogometni trener 
Trener Reala José Mourinho bo v sredo na White Hart Lanu kot trener vodil že 500. tekmo v karieri. "Všeč bi mi bilo, da bi 600. tekmo vodil tukaj, pri Realu, kar bi pomenilo, da je klub šel v smeri, ki sem si jo želel jaz," je za Diario Económico povedal Portugalec.

Brazilski vratar Heurelho Gomes je moral na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov kar štirikrat po žogo v svojo mrežo, a tudi to nekdanjega čuvaja mreže PSV Eindhovna ni potrlo do te mere, da bi se pred povratnim obračunom Tottenhama in Real Madrida vdal v kruto usodo. Za optimizem ima tudi dobre temelje, saj se je s Spursi v kvalifikacijah za letošnje tekmovanje že uspešno vrnil po katastrofalnem začetku tekme proti Young Boys, Londončani pa so skorajda spreobrnili rezultat tudi proti Interju na San Siru (3:4).

GALERIJA TRENINGOV REALA IN TOTTENHAMA

"Že prej smo pokazali veliko karakterja, saj smo se vračali iz težkih položajev, zato mislim, da nam lahko uspe še enkrat – zakaj ne bi mogli zmagati in napredovati?" pred sredino tekmo razmišlja Gomes. "Pri PSV v sezoni 2006/07 je bila na sporedu zadnja tekma, in če bi doma s petimi goli premagali Vitesse, bi osvojili naslov. Zmagali smo s 5:1, Ajax pa je zmagal le 3:0, tako da smo prvenstvo osvojili po zaslugi gol razlike. Osvojili smo naslov, ko ni nihče verjel, da bi ga lahko. Čudeži se dogajajo!"

Ko igraš v Ligi prvakov, želi vsak igralec podpisati za Spurse, brez Lige prvakov pa je malce težje podpisati z zelo dobrimi igralci, prav tako pa je najboljše igralce težko zadržati.
Heurelho Gomes

Čudež gor ali dol, Spursi bodo imeli v vsakem primeru na jedilniku tudi bitko za četrto mesto v Premier League, ki bi jim tudi v naslednji sezoni prineslo (vsaj) kvalifikacije za Ligo prvakov. Čakajo jih še tekme z vsemi bližnjimi rivali – Arsenalom, Chelseajem, Manchester Cityjem in Liverpoolom –, pojavljajo pa se celo namigovanja, da bi lahko nosilci igre, kot sta denimo Gareth Bale in Luka Modrić, v primeru neuspeha zapustili klub.

"Ko igraš v Ligi prvakov, želi vsak igralec podpisati za Spurse, brez Lige prvakov pa je malce težje podpisati z zelo dobrimi igralci, prav tako pa je najboljše igralce težko zadržati," je klubsko vodstvo pred eno izmed tekem sezone še posvaril Gomes.

Trening Reala: povratek Benzemaja, Lass "out"
Največja novost na treningu Reala v klubski bazi Valdebebas je bil francoski napadalec Karim Benzema, ki se je kar malce presenetljivo vrnil med izbrance Joséja Mourinha in sodeloval na treningu, Portugalec pa v London s seboj ne bo vzel Lassa Diarraja. S soigralci bo na White Hart Lanu tudi suspendirani Pepe, ki seveda ne bo smel igrati, še naprej pa po robu suspenza zaradi rumenih kartonov plešejo Raúl Albiol, Angel Di María, Sergio Ramos, Ricardo Carvalho in Cristiano Ronaldo.

Kakšno naključje, da bo Mourinho prav v Angliji, v deželi, kamor se želi vrniti, kot trener vodil svojo jubilejno 500. tekmo v karieri. Pisala se je sezona 2000/01, ko je začel svojo kariero pri Benfici, nadaljeval pa pri Leirii, Portu, Chelseaju, Interju in zdaj Realu. Za njim je enajst let uspehov, v katerih je zbral kar 17 trofej: šest prvenstev, tri domače pokale, dva ligaška pokala, tri superpokale, en pokal Uefa in dve Ligi prvakov. Med svoje najboljše tekme v karieri je Portugalec uvrstil zmago Interja nad Barcelono v lanski sezoni Lige prvakov (3:1 na San Siru), poleg tega pa še tekmi Porto – Lazio in Chelsea – Manchester United na Wembelyju.

Nisem utrujen, niti fizično niti psihično. Želim še naprej uživati v tem, kar počnem ... In naj pride še naslednjih 500!
José Mourinho

Nočne more mu še naprej povzroča prvi letošnji El Clásico na Camp Nouu (0:5), kot tudi tekme Belenenses – Porto, Liverpool – Chelsea v polfinalu Lige prvakov in še tekma Atalanta – Inter. Toda Mou pravi: "Nisem utrujen, niti fizično niti psihično. Želim še naprej uživati v tem, kar počnem ... In naj pride še naslednjih 500!"

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

Sreda, ob 20.45:
Tottenham Hotspur – Real Madrid /0:4/
Schalke 04 – Inter Milan /5:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.