Šport > Nogomet
22 ogledov

Gómez ni želel igrati za Pepa: išče nov klub

Guardiola Gomez Rafinha Bayern München Allianz Arena trening EPA
Vse kaže na to, da bo Mario Gómez pred začetkom nove sezone zapustil Bayern, potem ko ga novi trener Josep Guardiola ni uvrstil v ekipo za obe prijateljski tekmi.

Nemški reprezentančni napadalec, 27-letni Mario Gómez, je že potrdil, da si želi zapustiti Bayern in igrati "cele tekme" pri kakšnem drugem klubu. Nekdanjega člana Stuttgarta povezujejo predvsem z odhodom v Serie A, kjer se je zanj v zadnjem času najbolj ogrela Fiorentina.

Športni direktor Bayerna Matthias Sammer je za Bild povedal, da sta se novi trener Josep Guardiola in Gómez dogovorila, da napadalca kljub pripravljenosti za igro ne bo v moštvu za prvi prijateljski tekmi z amaterskima ekipama, ki ju je Bayern dobil s skupnim izidom 24:2.

Bal se je poškodbe

"Gómez je govoril z Guardiolo in Pep je odločil, da Mario ne bo igral. Vse ostalo še ni odločeno," je za Bild povedal Sammer. Pri nemškem tabloidu trdijo, da je bil Gómez pripravljen za igro, a ni želel igrati zaradi možnosti poškodbe, ki bi lahko ogrozila njegov prestop.

Po poročanju različnih medijev Fiorentina pripravlja 15 milijonov evrov, s katerimi želi ekipa nekdanjega napadalca Vincenza Montelle, ki je v lanski sezoni Serie A osvojila četrto mesto, pripeljati nemškega reprezentanta v Firence. Pri Kickerju so zapisali, da je Gómez že sprejel ponudbo vijoličastih.

Ribéry v vlogi Messija

"Upam, da bomo lahko naslednji korak storili v naslednjih dneh," je dejal njegov zastopnik Uli Ferber. "Mario bi rad prestopil v Italijo."

Bayern je na nedeljski prijateljski tekmi z 9:1 premagal sedmoligaša TSV Regen, potem ko je dan prej s 15:1 odpravil moštvo navijačev. Franck Ribéry je igral v "vlogi Lionela Messija" v središču napada in po tekmi priznal, da je ob pomiku s krila užival.

"Bilo je zabavno. Guardiola ima veliko idej, nov sistem, nova filozofija," je za Bild dejal francoski reprezentant.

V spomin ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.