Šport > Nogomet
24 ogledov

Gorica diha za ovratnik Olimpiji

nogomet Krka Gorica Saša Despot
Nogometaši Zavrča so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:2 (0:2).

Reprezentančnega premora je konec, v tem času so nogometaši Zavrča, ki niso imeli reprezentančnih obveznosti, svojo formo preizkusili v Avstriji, kjer so na prijateljski tekmi remizirali z  Wolfsbergerjem (3:3). 

Svojo terensko premoč, tudi po zaslugi povratnika v primorski ekipi Gorana Cvijanovića, so že v 11. minuti prvi kronali Goričani, ko je Blessing Chibuike Eleke prodrl v kazenski prostor, tam hitro našel Mirana Burgića, ki je z lepim strelom goste popeljal v vodstvo. V 20. minuti je Eleke iz neposredne bližine nastreljal vratarja Pavola Bajzo.

V 32. minuti so gostje povedli že z 2:0. Izkazal se je Eleke, ki je dobro sprejel podajo Amela Džuzdanoviča ter iz obrata neubranljivo zadel. Minuto kasneje se Eleke še kar ni ohladil, ob vnovičnem poskusu ga je zaustavila le prečka domačih vrat.

Gorica je v drugem polčasu precej umirila ritem igre, prvi pa so zapretili Zavrčani v 57. minuti, ko je Jure Matjašič streljal preko vrat. Pritisk domačih je v 65. minuti kronal Veljko Batrović. Močno je sprožil z roba kazenskega prostora ter po tleh matiral goriškega vratarja. Isti igralec je v 79. minuti spet ogrel roke gostujočega vratarja Grege Sorčana, a je bil z direktnim prostim strelom premalo natančen.

V 83. minuti so bili spet nevarni gostje, a je Matija Škarabot meril le malo mimo desne vratnice domačih. Domači so bili sicer v drugem delu precej nevarnejši ter so imeli večjo posest žoge, vendar si kljub izjemni končnici več od častnega zadetka niso priigrali.

Gorica je v zadnjih minutah srečanja strnila obrambne vrste, osamljeni poskus Lovra Cveka je Sorčan ubranil, Primorce pa je v drugi minuti sodnikovega dodatka rešila še vratnica, in se z novo zmago povsem približala vodilni Olimpiji, za katero zdaj zaostaja le še točko.

V 15. krogu bo Zavrč prihodnjo soboto gostil Celje, Gorica bo dan kasneje pozdravila Domžale.

Prva Liga TS, 16. krog:

Zavrč : Gorica 1:2 (0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.