Šport > Nogomet
50 ogledov

Gorica pripeljala nigerijskega napadalca

Donatus Edafe ND Gorica ND Gorica/Twitter
Nekaj dni pred začetkom spomladanskega dela sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije je vodstva Gorice potrdilo prihod še tretjega novinca v zimskem prestopnem roku.

Vodstvo ND Gorice je s svojimi nastopi na pripravljalnih tekmah prepričal tudi 23-letni Nigerijec Donatus Joseph Edafe, ki igra na mestu napadalca.

Edafe je bil na preizkušnji v Novi Gorici že oktobra, v pripravljalnem obdobju pa je nigerijski napadalec dvakrat zadel v polno na tekmi z Ankaran Hrvatini, z golom pa je odločil dvoboj s kranjsko Zarico, kar je bilo dovolj, da so se v novogoriškem taboru odločili, da z njim podpišejo pogodbo.

"Zelo sem vesel, da je prestop dokončno potrjen. Vsako ponujeno priložnost si želim maksimalno izkoristiti, obenem pa seveda zadeti čim več zadetkov in s tem pomagati ekipi v drugem delu sezone. Gorica je postala moj prvi evropski klub in zares sem ji hvaležen za zaupanje," je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal Edafe, ki je do zdaj ves čas igral v Nigeriji, njegov zadnji klub pa je bila ekipa Mighty Jets.

Še dva novinca

Pred nigerijskim napadalcem sta v zimskem prestopnem roku Gorico, četrtouvrščeno ekipo Prve lige Telekom Slovenije, okrepila še hrvaški napadalec, 19-letni Andrija Filipović, nekdanji nogometaš Rijeke, ki je v Gorico prišel iz Siene in leto dni starejši Mark Gulič, ki je jeseni kot posojen igralec nosil dres Adrie iz Mirna.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.