Šport > Nogomet
33 ogledov

Gorica sanirala polovico dolga

Vsi, ki so bili vpleteni v prestop Etiena Velikonje iz Gorice v Maribor, so prep Žurnal24 main
Robert Vrtovec, predsednik Hita Gorice, pravi, da sanacija kluba poteka uspešno. "Podedovali smo 550 tisoč evrov dolga, do danes smo dolg več kot prepolovili." V klub prišel novi obraz - Welle Ndiaye.
Račun je bil blokiran. Igralcem je bil ND Gorica tedaj dolžen štiri plače in premije za sezono 2008/09 ter je bil zrel za stečaj.
Robert Vrtovec

V novogoriškem klubu so zanikali "vse prepogoste neresnične in zavajajoče informacije o finančnem stanju društva". "Vodenje kluba smo prevzeli sredi meseca februarja in podedovali 550 tisoč evrov dolga. Račun je bil blokiran. Igralcem je bil ND Gorica tedaj dolžen štiri plače in premije za sezono 2008/09 ter je bil zrel za stečaj. Do danes smo dolg več kot prepolovili. ND Gorica v tem trenutku igralcem ne dolguje niti ene plače. Res je sicer, da jim je klub še vedno dolžan premije za sezono 2008/09, ki jih bomo v klubu predvidoma izplačali do konca leta," je med drugim zapisal predsednik novogoriškega kluba Robert Vrtovec.

Iz kluba so še sporočili, da k njim prihaja mladi, 20-letni Senegalec Welle Ndiaye, ki je z Novogoričani sklenil štiriletno pogodbo. "Welle se bo ekipi priključil takoj po pridobljenem delovnem dovoljenju. Ta igralec bo tako povečal konkurenco v napadu in, v to verjamem, pripomogel k boljši realizaciji celotnega moštva. Poudarjam pa, da gre tudi v njegovem primeru za še enega mladega igralca, ki je za ND Gorica dolgoročna rešitev," je v četrtek prihod mladega senegalskega nogometaša, ki se je kalil tudi v mladinski ekipi Palerma, napovedal športni direktor ND Gorica Uroš Dovžak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.