Šport > Nogomet
83 ogledov

Gorici ni uspelo presenetiti

Maccabi - Maribor EPA
Nogometaši Gorice so v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo v Izraelu izgubili proti Maccabiju Tel Avivu z 0:3 (0:2).

Za Maccabi je zadel Nosa Igiebor v 13. in 69. minuti, vmes pa v 45. minuti Orlando Sa. Povratna tekma bo 7. julija v Novi Gorici.

Enaindvajsetkratni izraelski prvak Maccabi si je na prvi tekmi pred domačimi gledalci priigral lepo prednost, ki jo bo Gorica čez teden dni v novogoriškem športnem parku težko nadoknadila. Maccabi je upravičil vlogo favorita, večino dela opravil v prvem polčasu, ko je zadel dvakrat, v drugem pa še z enim zadetkom Nose Igieborja tekmecem močno otežila življenje v evropskem tekmovanju.

Maccabi je bil v prvem delu boljši tekmec. Že v 13. minuti si je po zaslugi Igieborja priigral prednost. Nigerijski napadalec je prišel do prostora za strel na robu kazenskega prostora in z močnim strelom premagal Grego Sorčana.

Slovenski predstavnik si je edino priložnost v prvem delu tekme priigral v 23. minuti, vendar je Rifet Kapić meril mimo gola, v 26. minuti pa je Miranu Burgiču branil Predrag Rajković. V zaključku polčasa so bili Izraelci spet boljši, drugič pa zadeli v 45. minuti, ko je Haris Medunjanin podal do Orlanda Saja, ta pa je zadel.

Maccabi je v drugem delu držal vajeti igre v svojih rokah, v 69. minuti pa goriško mrežo zatresel še tretjič. Pod podajo se je podpisal Dor Peretz, drugič pa je zadel Igiebor.

Goričani so sicer poizkušali ogroziti Rajkovićev gol, vendar v tem niso bili najbolj uspešni, bi pa Maccabi v 91. minuti lahko zadel še četrtič, ko je dobro streljal Medunjanin, Sorčan pa se je izkazal z obrambo.

Evropska liga, kvalifikacije, 1. krog:

Maccabi Tel Aviv : Gorica 3:0 (2:0)
Igiebor 13., 69., Sa 45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.