Šport > Nogomet
19 ogledov

Götze odpadel: živali za zmago Dortmunda

Götze Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale
1/8
EPA
Tri dni pred velikim finalom Lige prvakov na Wembleyju je mladi nemški zvezdnik Mario Götze sporočil, da zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo mogel pomagati Borussii Dortmund, ki bo proti njegovemu bodočemu klubu Bayernu skušala osvojiti drugi evropski naslov. Vedeževalske živali po celotni Nemčiji napovedujejo zmago rudarjev.

"Finale je bil moj cilj, v zadnjih tednih pa sem se močno boril. Zelo mi je žal, da ekipi ne bom mogel pomagati na tej pomembni tekmi. Imam popolno zaupanje v naše fante in bom, seveda, odpotoval z njimi v London in jim z vsemi močmi pomagal poleg igrišča," je v sredo popoldne, tri dni pred finalom na Wembleyju, prek klubske spletne strani sporočil Mario Götze.

Napadalni vezist Borussie Dortmunda se je vse od povratne tekme polfinala Lige prvakov proti Real Madridu trudil, da bi bil nared za nemški obračun z Bayernom v finalu, a na enim zadnjih treningov spet začutil bolečino v preponi, ki ga bo oddaljila od največje tekme v karieri. 

20-letni biser nemške reprezentance se je tako izognil "čudnemu" finalu na Wembleyju, kjer bi igral proti svojim bodočim soigralcem. Götze je namreč po tekmi z Málago v četrtfinalu obvestil vodilne v klubu, da bo izkoristil svojo odkupno klavzulo (37 milijonov evrov) in okrepil večne rivale.

"Dr. No" Sammer že odgovoril "Bondu" Kloppu

To je bila le ena izmed mnogih tem ekskluzivnega intervjuja trenerja Jürgna Kloppa z angleškim Guardianom, kjer je Bavarce primerjal z zlikovci iz Jamesa Bonda in izzval tudi reakcijo športnega direktorja Matthiasa Sammerja. Eden izmed nemških časopisov je objavil tudi članek z naslovom "Jürgen Klopp lovi Dr. Noja".

"Misliti, da cel svet navija zate, je tudi neka vrsta skromnosti," je medijem v torek povedal Sammer. "To je tako - v Nemčiji imamo svobodo govora. On komentira nekatere reči, mi pa ne. Če Jürgen Klopp misli, da je dobra zamisel, da v svet pošilja neke podobe, potem je to njegova odgovornost. Nam se le ni potrebno čutiti, da govori o nas. To ni naš standard. Mi pazimo sami nase in se obnašamo skromno in ponižno. Mislim, da se obnašamo vzorno."

Živali napovedujejo zmago Dortmunda

Sodeč po napovedih več različnih živali iz živalskih vrtov po celotni državi, bo v finalu slavil Dortmund. Nemci, ki so med zadnjim svetovnim prvenstvom zasloveli s hobotnico Paulom iz Oberhausna, so se tokrat obrnili po nasvet slonice, orangutana, tapirja, ...

Orangutan Walter se v dortmundskem živalskem vrtu ni izneveril svoji domači ekipi in napovedal zmago "rudarjev". Po poročanju Ruhr Nachrichtena je oskrbnik Eddie Laudert pripravil dve vrečki z dresoma Dortmunda in Bayerna, Walter pa se je po prvotnem nagibu k Bayernu odločil za rumeno-črno kolekcijo, a mu dresa ni uspelo obleči.

Če Walter morda ni bil najbolj neodvisen vedeževalec, so njegovo napoved podprle tudi živalice iz Leipziga in Aueja. V Leipzigu je azijski tapir Baru izbral črno-rumeno hrano namesto rdeče-bele. "Tapirska naveza" tako več kot očitno deluje - vezist Dortmunda Kevin Grosskreutz je v dortmundskem živalskem vrtu sponzor prav enemu izmed tapirjev.

V Aueju sta dve vidri, Ferret in Mormel, prav tako raje izbrala prigrizka iz "dortmundskega konca", slonica Nelly je v parku Serengeti blizu Hodenhagna brcnila žogo v gol z grbom BvB  ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.