Šport > Nogomet
12 ogledov

Götze toži raperje zaradi žaljive pesmi

Götze Gotze Goetze Boter Godfather marioneta rap raperji rep pesem reper Youtube
Dosedanji član Borussie Dortmunda in bodoči nogometaš večnih rivalov Bayerna, nemški reprezentant Mario Götze, po kontroverznem slovesu od rudarskega mesta nima miru. Raperski trio, ki je o njem posnel žaljivo pesem, se je odločil tožiti za 70 tisoč evrov. Navijači že zbirajo denar za pomoč svojim novim junakom.

Nemški raperji M.I.K.I., Akkord One in Reece, znani pod skupnim imenom Kopfnussmusik, so se v pesmi "Hast du jetzt was du willst?" ("Si dobil, kar si hotel?", op. a.) ostro lotili Maria Götzeja, ki je navijače Borussie Dortmunda šokiral z nenadnim dogovorom za odhod k večnim rivalom Bayernu.

Götzeja v pesmi ozmerjajo z umazano podgano, mu povejo, da komaj čakajo, da prekršek nad njim stori aktualni član Dortmunda Kevin Grosskreutz, da je izdajalec, ki "oralno zadovoljuje" predsednika Bayerna Ulija Hoenessa, "Judas", izdajalec, Bayernu pa tudi čestitajo, ker je v ekipo dobil še eno pi**o.

Kopfnussmusik se brani, da je zgolj prenašal frustracije navijačev Dortmunda, ki jih tisoči na socialnih omrežjih in drugje izražajo vse odkar je na plan prišla zgodba o njegovem prestopu.

Navijači že zbirajo denar

"Želeli smo izraziti čustva in nejevero pred spremembo v klubu, ki prihaja, nismo pričakovali takšnih posledic. Oddaljujemo se od vsake sovražnosti proti gejem in antisemitskih oznak," so sporočili raperji. 

Navijači Dortmunda medtem že zbirajo denar za pomoč svojim junakom, ki jim želijo zagotoviti vseh 70.000 evrov, ki jih od njih zahtevajo Götzejevi odvetniki. "Ljudje darujejo kot nori, to je solidarnost! Čeprav je težko, nam skupaj uspe! Bi se borili ali predali? Mi se bomo borili!" je dejal M.I.K.I.

Pesem lahko poslušate TUKAJ. (Opozorilo: le za starejše od 18 let)

Komentarjev 1
  • bla_blabla 13:48 08.junij 2013.

    Dobro da ste dali "opozorilo"...orziroma to bi lahko imenovali vabilo za mlajse od 18 :Ddrugac pa dober komad....beat in besedilo odlicno!