Šport > Nogomet
15 ogledov

Götze v Münchnu: Bayern najboljši na svetu

Sammer Götze Bayern München novinarska konferenca predstavitev novi igralec
1/8
EPA
Na svoji prvi novinarski konferenci kot novi nogometaš Bayerna je nemški reprezentant Mario Götze svoj novi klub označil za najboljšo ekipo na svetu.

Maria Götzeja so v Münchnu na novinarski konferenci predstavili po kontroverznem prihodu iz vrst večnih rivalov Borussie Dortmunda, kateri je Bayern "za hrbtom" odštel 37 millijonov evrov za usluge nemškega reprezentanta.

20-letni Götze naj bi bil ena izmed izrecnih želja novega trenerja Josepa Guardiole. Po izjemno uspešnem igranju v Dortmundu, kjer je osvojil dva naslova v 1. Bundesligi, pokal DFB in se z rudarji v zadnji sezoni uvrstil tudi v finale Lige prvakov, je Bayern pristal na plačilo njegove odkupne klavzule in Bavarca po nekajletnem izgnanstvu v Porurju pripeljal domov.

"To je popoln paket, ekipa, trener, filozofija in perspektiva," Götzejeve izjave prenaša uradna spletna stran kluba. "Zdaj igram za najboljši klub na svetu – kakšen izziv!" 

"Guardiola nas bo popeljal zelo daleč"

Nemški reprezentant si je tudi po besedah zdaj že bivšega trenerja Jürgena Kloppa na vsak način želel pridružiti novemu Bayernovemu trenerju Guardioli, ki je v prvih dneh pri "Der Roten" že navdušil.

"Zdi se zelo sproščen in prijateljski do igralcev," je o svojem novem šefu povedal Götze. "Popeljal nas bo zelo daleč."

Zaradi poškodbe prepone je Bavarec izpustil finalni obračun Lige prvakov proti svojemu novemu klubu na Wembleyju, ki ga je Dortmund izgubil po zadetku Arjena Robbna v zadnji minuti rednega dela (2:1). 

Ribéry za zdaj Bayernova "desetica"

Götze še vedno ni povsem okreval, zaradi poškodbe pa je priznal, da ni še niti začel razmišljati o vlogi, ki ga v novi sezoni čaka na Allianz Areni, kjer bo Bayern branil zgodovinsko trojno krono. "Njegovo" vlogo desetice je na prvih dveh prijateljskih tekmah opravljal Francoz Franck Ribéry. Nared naj bi bil čez dva tedna.

"Najprej se moram vrniti v formo in začeti s treningi. Vse ostalo je odločitev trenerja, ki jo bo sprejel kasneje," je nadaljeval Götze. "Tu sem samo nekaj dni, treninga ekipe pa se še nisem mogel udeležiti. Ampak veselim se že dneva, ko se bom lahko. Mišica je mnogo bolje. Iz dneva v dan se bomo odločali, kaj bom lahko počel, v tem trenutku pa delam na kolesu. Upam, da bom lahko v naslednjih dveh tednih začel s tekom in se dva tedna kasneje vrnil na treninge ekipe."

V Dortmundu pustil veliko prijateljev

Götze je za konec še dejal, da je kljub kontroverznemu prestopu iz Dortmunda, s katerim je pred prvo polfinalno tekmo z Real Madridom presenetil nemško javnost in vse v ponosnem rudarskem klubu, to prava poteza za nadaljnji razvoj njegove kariere. 

"Tam sem odrasel in igral v vseh mladinskih ekipah Borussie. Tam sem moral pustiti veliko prijateljev in družine. To potezo sem opravil zaradi jasnega prepričanja. Ta naslednji korak v karieri si želim narediti pri FC Bayernu," je še dodal Götze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.