Šport > Nogomet
17 ogledov

"Govor Rosella je hinavski in strahopeten"

Joan Laporta Žurnal24 main
Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je namenil nekaj ostrih besed svojemu nasledniku in njegov govor označil za hinavskega in strahopetnega. Vse skupaj je začinil še z izjavo, da je Pep Guardiola klub zapustil, ker je bil vsega skupaj sit.

Joan Laporta je komentiral govor svojega naslednika na mestu predsednika v katalonskem nogometnem velikanu, v svojih izjavah pa je nasprotoval oceni Sandra Rosella, da je bila letošnja sezona najboljša v zgodovini kluba, obenem pa je Rosellov govor označil za govor "strahopetca in hinavca". Laporta trenutnemu predsedniku očita, da naj bi pred leti želel prodati Rijkaarda, Txikija, Gabrija, Puyola, Victorja in Xabija, prepričan pa je tudi, da je klub najboljše predstave kazal v sezoni 2008/2009.

"Mislim, da je bil včerajšnji govor neskladen. Prav tako je bil povsem neresničen. Hinavski in strahopeten govor, česar smo se s strani trenutnega predsednika že navadili. Trditi, da je bila to najboljša sezona, je neumno. V njegovem govoru je bilo mnogo stvari, ki jih nisem razumel. Rekel je, da se dva ne moreta prepirati, če eden tega noče. Poglejte, če proti nekomu vložiš tožbo v višini 47 milijonov evrov, če to ni iskanje prepira, potem mi povejte, kaj je?" je na izjave svojega naslednika odgovoril Laporta.

Laporta: "Vprašajte navijače, katero sezono imajo raje"

"Morali bi vprašati navijače Barcelone, ali je bila to najboljša sezona v zgodovini kluba. Vprašajte navijače, ali imajo raje to sezono ali sezono, ko smo osvojili špansko ligo, pokal, Ligo prvakov in vse ostalo," je povedal Španec.

Guardiola je moral opravljati delo, ki ni bilo njegovo

Guardiola Real Betis Barcelona Liga BBVA španska liga Španija prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Dotaknil se je tudi nedavnega odhoda Pepa Guardiole, ki je s klubom v zadnjih nekaj letih osvojil zajetno število lovorik. "Dobro bi bilo, če bi Guardiola nadaljeval na mestu glavnega trenerja. To se ni zgodilo zaradi razlogov, ki jih je povedal sam. Videlo se je, da je vsega sit, ker je moral opravljati delo, ki ni bilo njegovo," je zatrdil Laporta. Še enkrat je poudaril, da so namigovanja o finančni nestabilnosti kluba, ki naj bi se pojavila med njegovim kadrovanjem, popolna laž. "Ko govorim o lažeh, govorim točno o tem. Dokazano je. Če pogledamo račune, bomo hitro videli, da ni tako. Pravijo, da so izboljšali finančno stanje. To pa zato, ker so profit iz naših računov prenesli na bodoče račune. Dokazano je bilo, da klub nikoli ni bil v finančnih težavah," je zabrusil devetinštiridesetletnik.

Rosell zanika, da si je želel prodaje Puyola, Xabija in Valdesa

guardiola barcelona rosell | Avtor: EPA EPA
Medtem Rosell trdi, da si nikoli ni prizadeval k odhodu Puyola, Xabija in Valdesa"Ne, to ni res. Kot sem že povedal, hotel se je znebiti še Rijkaarda, Txikija, Gabrija," je še enkrat zatrdil Laporta. "V naše zadovoljstvo je, da smo Barcelono pustili boljšo, kot smo jo dobili. Rekel bi celo veliko boljšo. Ti ljudje so pokazali obsesijo, da uničijo model Barcelone, ki smo ga zgradili," je povedal Španec, ki se je dotaknil tudi nedavnega incidenta v povezavi s fotografijo, ki je bila posneta na poroki v Italiji, na kateri je oblečeni Laporta v bazenu. "Zadevo bom reševal po pravni poti. Vzeti fotografijo, ki je bila ukradena na zasebni zabavi in jo potem prodati ... Časopis Mundo Deportivo, ki je fotografijo kupil, jo je objavil brez mojega dovoljenja. Ljudje naj prevzamejo odgovornost," je zaključil Laporta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.