Šport > Nogomet
20 ogledov

Govori se: Rooney zapušča United

1/6
Žurnal24 main
Wayne Rooney naj bi želel zapustiti Manchester United že v zimskem prestopnem roku. Klub govorice zanika. Rooney ne bi bil prvi, ki bi odšel zaradi spora z Alexom Fergusonom.

Po razkritju afere Wayna Rooneyja iz zasebnega življenja naj bi se nogometaš in legendarni trener Manchester Uniteda Alex Ferguson sprla. Rooneyju se pogodba s klubom izteče junija 2012, zaradi nezadovoljstva in osebnih težav pa angleški reprezentant naj ne bi želel podpisati nove pogodbe in želi zapustiti Otok. Rooney je nov spor z trenerjem zanetil po tekmi angleške reprezentance proti Črni gori (0:0), ko je dejal, da njegova poškodba gležnja sploh ni obstajala. Prav zaradi tega razloga pa je izpustil zadnjih nekaj tekem v domači Premier League in Ligi prvakov.

Na zadnji tekmi angleškega prvenstva med Unitedom in West Bromwich Albionom je Rooney prišel v igro 20 minut pred koncem tekme. Rooney za rdeče vrage ni zadel že vse od marca, tudi njegove igre pa so pod povprečjem, ki so ga bili navijači vajeni v preteklih letih. Čeprav škotski trener ne želi komentirati preteklih dogodkov, pa ga v torek čaka novinarska konferenca pred tekmo Lige prvakov, ki  se je po pravilih Uefe mora udeležiti. Wayne Rooney ne bi bil prvi, ki bi Old Traford zapustil zaradi iskric s trenerjem Alexom Fergusonom. David Beckham, Paul Ince, Roy Keane, Jaap Stam in Ruud van Nisterooy so prav tako odšli predčasno.

Samo tri opcije: Real Madrid, Chelsea ali nič od tega
Največ zanimanja zanj naj bi pokazali Manchester City, Barcelona in Real Madrid. Najbolj verjetna destinacija se zdi kraljevi klub, kjer bi Rooney spet združil moči z nekdanjim soigralcem Cristianom Ronaldom. Real bi se v tem primeru moral odreči enemu izmed svojih napadalcev, po vsej verjetnosti Karimu Benzemaju, ki so si ga na Old Traffordu želeli že v prejšnjih sezonah. Kakšen napad bi to bil, če bi se Rooney odločil za Chelsea, kjer bi moči združil z Diderjem Drogbajem! Toda modri morajo po letih zapravljanja paziti na nova finančna pravila Uefe, tako da se zdi njegova selitev k Londončanom malo verjetna. Denarno moč gotovo posedujejo pri Cityju, toda selitev na drugo stran mesta se zdi vse preveč kontroverzna poteza. Ali pač?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.