Šport > Nogomet
9 ogledov

Govorice: Barça s tremi branilci in brez Puyola

Xavi Messi AC Milan Barcelona Liga prvakov osmina finala
1/2
Reuters
Vezist Barcelone Xavi Hernández je dobil zeleno luč za nastop na torkovi tekmi osmine finala Lige prvakov proti AC Milanu, je v izjavi za javnost ure pred tekmo na Camp Nouu sporočil katalonski klub. Poročanja lokalnih medijev kažejo na to, da bo Barcelona tekmo začela v postavitvi 3-4-3, brez kapetana Carlesa Puyola.

Xavi Hernández je zaradi poškodbe desne stegenske mišice, ki si jo je obnovil na povratni tekmi polfinala španskega pokala proti Real Madridu, izpustil vse naslednje tekme Barcelone, tudi ligaški "El Clásico" na Bernabéuu in zadnjo tekmo z Deportivom La Coruño.

Če ga bo Jordi Roura nocoj poslal na zelenico, bo Xavi odigral že 127. tekmo v Ligi prvakov, s čimer bo prehitel Realovega kapetana Ikerja Casillasa, zaostajal pa bo le še za večnim rekorderjem Raúlom Gonzálezom (142) in Ryanom Giggssom (134).

Katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo namiguje, da bi proti Milanu na klopi lahko začel kapetan Carles Puyol, saj bodo Katalonci očitno igrali le s tremi branilci (Gerard Piqué, Javier Mascherano in Jordi Alba), medtem ko bo imel Lionel Messi v postavitvi 3-4-3 proste roke in noge med zvezno vrsto in napadom, kjer bodo igrali Pedro Rodríguez (ali Daniel Alves), David Villa in Alexis Sánchez.

Galliani: "Barça sposobna vsega"

Katalonci so, kot je že običajno, okrog poldneva na Camp Nouu opravili zadnji trening pred večerno tekmo z AC Milanom. Rossonere naj bi v katalonskem templju bodrilo okrog pet tisoč navijačev, ki bodo tradicionalno nameščeni na vrhu stadiona.

"Barça je najboljša ekipa na svetu in sposobna vsega," je na druženju vodilnih mož obeh ekip v hotelu Mercer dejal direktor kluba Adriano Galliani, medtem ko je bil predsednik kluba Sandro Rosell bolj previden in odvrnil, da "morajo tekmo šele odigrati". Namesto očeta Silvia Berlusconija družbo Gallianiju v katalonski prestolnici dela njegova hčerka Barbara.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Ob 20.45:
Barcelona - AC Milan /0:2/

Verjetni postavi

Barcelona: Valdés; Mascherano, Piqué, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta, Messi; Pedro, Villa, Sánchez.

AC Milan: Abbiati; De Sciglio, Yepes, Zapata, Constant; Ambrosini, Montolivo, Muntari; Niang, El Shaarawy, Boateng.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska).

Ob 20.45:
Schalke 04 - Galatasaray /1:1/

Schalke 04: Hildebrand; Učida, Höwedes, Matip, Kolašinac; Farfan, Höger, Neutstaedter, Draxler, Bastos; Huntelaar.

Galatasaray: Muslera; Sarioglu, Kaya, Nounkeu, Riera; Altintop, Felipe Melo, Inan, Sneijder; Yilmaz, Drogba.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska).

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.