Šport > Nogomet
20 ogledov

Govorice: Bayern-Barça in Real-United v 1/4 finalu

Liga prvakov Ribery Ronaldo Messi žreb Ribery četrtfinale Facebook
Pred težko pričakovanim petkovim žrebom četrtfinala Lige prvakov, v katerem se bodo prvič v zgodovini vrtele kroglice osmih najboljših ekip skupinskega dela, se že pojavljajo prve govorice.

Žrebi Lige prvakov so tako kot vsa ostala "mešanja kroglic" vedno pod drobnogledom, tokratni še bolj, ker se bo v Nyonu po dolgem času zares zbrala praktično vsa evropska smetana. Zadnji namigi iz Nyona sicer pravijo, da bi lahko prišlo do obračuna Bayern – Barcelona, ki sta se pomerila že v lanskoletnem polfinalu, Real Madrid pa naj bi za nasprotnika dobil Manchester United, s katerim se je prav tako pomeril lani in ga izločil v osmini finala.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za ostala para bojda "določila" Paris Saint-Germain in Atlético Madrid ter Chelsea in Borussio Dortmund. V petek opoldne dvomov seveda ne bo več, španski dnevnik MARCA je letošnje tekmovanje označil za "najboljšega v zgodovini". Morda v četrtfinalu resda ne bo  Juventusa in Manchester Cityja, a zadnji ni bil dorasel Barceloni v osmini finala, Juve pa ni prišel niti skozi skupinski del. 

Prvič v zgodovini

Iz osmine finala so prvič v zgodovini (odkar je tekmovanje pred enajstimi sezonami prevzelo trenutni format) napredovali vsi zmagovalci skupinskega dela. To naj bi še dodatno začinilo žreb, kjer je v osmih najboljših ekipah težko najti pomanjkljivosti.

"Ko pregleduješ seznam ekip, ne najdeš šibke. Res je, da Manchester United morda ni v najboljšem trenutku forme, toda še naprej je Manchester in lahko računa na igralce svetovnega kova, kakršna sta (Robin) van Persie in (Wayne) Rooney," piše MARCA.

Realovci hočejo Mourinha

Samo v lanski sezoni sta se v četrtfinale "pretihotapili" dve drugouvrščeni ekipi iz skupinskega dela, Real in Galatasaray, ki sta izločila zmagovalca United in Schalke 04. Najmanj drugouvrščenih ekip v četrtfinalu je bilo v sezoni 2010/11, ko je Inter izločil Bayern, prav tako kot v sezoni 2005/06, ko je Benfica končala evropsko pot Liverpoola. Sezona 2007/08 je bila sezona drugouvrščenih, saj jih je kar pet prišlo skozi osmino finala –  Schalke je izločil Porto, AS Roma je bila boljša od Reala, Fenerbahče od Seville, Arsenal od AC Milana in Liverpool od Interja.

Španski dnevnik El País je pred dnevi sicer postregel z zanimivo zgodbo z željami slačilnice madridskega Reala, ki si bojda želi novega snidenja s Joséjem Mourinhom. Trener Chelseaja in še lani njihov "šef" na Santiagu Bernabéuu jih je že nekajkrat zbodel, nazadnje zaradi njihovega urejanja pričesk pred tekmami, če bo žreb združil kroglici Madridčanov in Londončanov, pa naj bi bilo v španski prestolnici kar nekaj zadovoljnih obrazov.

Liga prvakov četrtfinale poskusni žreb Chelsea Borussia Dortmund Barcelona Bayer | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.