Šport > Nogomet
23 ogledov

Govorice: Mata v Barço, prilegel bi se "kot rokavica"

Juan Mata hotel Golden Tulip Rio de Janeiro Španija pokal konfederacij EPA
Namigovanja, da je Juan Mata tik pred prestopom v Barcelono, dobivajo vedno več zagona. Po španskih medijih o nepričakovani rošadi v sredo poroča tudi angleški Daily Mirror.

Španski mediji so o morebitnem prestopu Juana Mate iz Chelseaja v Barcelono pisali že na začetku junija, ko so namigovali na to, da naj José Mourinho ne bi resneje računal na reprezentanta, ki je v svoji prvi sezoni na Stamford Bridgu postal ljubljenec navijačev.

Angleški Daily Mirror v svoji sredini izdaji dodaja, da je Portugalec osebno naročil prodajo Španca, ki so ga privrženci modrih v nedavnem glasovanju izbrali za najboljšega posameznika sezone. Bil je tretji nogometaš lige in član idealne postave tekmovanja.

Morebitni prestop Mate k Barceloni bi bil zanimiv tudi zaradi tega, ker je Asturijec zrasel v mladinski šoli Real Madrida, večnega tekmeca Kataloncev. Pri Chelseaju je odigral šele prvo od štirih sezon, ki jih mora izpolniti po pogodbi, s katero je pred začetkom zadnje sezone prestopil iz Valencie.

Mourinho že blokiral njegov bonus

"Barça za razliko od Mourinha meni, da bi se (Mata, op. a.) kot rokavica prilegel njenemu sistemu zaradi svojih sposobnosti kombinatornega nogometa in svojega dobrega sozvočja s španskimi reprezentanti," pišejo na spletni strani madridskega športnega dnevnika AS (www.as.com). "Pri pogajanjih bo pomagal dober odnos med očetom igralca in predsednikom 'azulgrane' (Sandrom Rosellom, op. a.)."

Mourinho je po poročanju radia Cadena SER od lastnika kluba Romana Abramoviča že zahteval, da Mati ne izplača bonusa, ki si ga je po pogodbi prislužil z 19 zadetki v zadnji sezoni.

Mata je bil na radarju Barcelone že pred leti, ko je v klub prihajal njegov takratni klubski soigralec David Villa. Od obeh "El Guajejev", vzdevek uporabljata oba, je nato k Barçi prestopil le Villa, ki bo zdaj po vsej verjetnosti zapustil Camp Nou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.