Šport > Nogomet
4 ogledov

Grantova senca ujela Mourinha

Jose Mourinho bo v torek lovil prvo zmago v Ligi prvakov v tej sezoni. Žurnal24 main
Trikratni zaporedni italijanski nogometni prvak Inter si je s porazom proti Panathinaikosu resno ogrozil možnosti za nadaljevanje tekmovanja v Ligi prvakov.
 

Preberite še ...

Kapetan že, kaj pa vodja?
Festival golov v Barceloni

Ko se je v torek že zdelo, da v Ligi prvakov ni več presenečenj (v vseh štirih skupinah sta oba potnika za osmino finala že bila znana – op. a.), se je dan pozneje le odvil povsem drugačen scenarij. Zadnje kolo bo napeto v skupini A, kjer se za prvi dve mesti borijo Chelsea , Roma in Bordeaux , ter v skupini B, kjer imata možnosti za napredovanje še Panathinaikos in Anorthosis .

Ko je ples kroglic Interju namenil tekmece v obliki grškega Panathinaikosa, ciprskega Anorthosisa in nemškega Werderja , ni bilo malo takšnih, ki so menili, da bo omenjena skupina celo najbolj suhoparna in predvidljiva od vseh. Proračun milanskega giganta je večji od vseh njegovih treh tekmecev, na klop se je usedel nekdanji zmagovalec Lige prvakov José Mourinho , že tako zvezdniška zasedba pa se je poleti še dodatno okrepila. V domačem prvenstvu Inter sicer vodi, a v Ligi prvakov ni prepričljiv. Prepričljiv je bil le debi, na katerem je slavil v Atenah pri Panathinaikosu, nato pa je sledil niz štirih slabih predstav, ki se je klavrno končal v sredo, ko si je San Siro pokorilo moštvo, ki bi tovrstne triumfe v vsej svoji zgodovini lahko preštelo na prste ene roke.


Španec Josu Sarriegi je Panathinaikosu priboril malodane senzacionalno zmago na San Siru. © Reuters

 
 
 

Vsi, tako igralci kot jaz, smo krivi za ta poraz. Veliko bom moral delati na psihološki pripravi ekipe.

José Mourinho

 
Mourinho, sicer večni nergač, je tokrat priznal, da je bil poraz več kot zaslužen . "Preprosto nismo bili dovolj dobri. Poskušal sem motivirati svoje igralce, a jih nič ni premaknilo. Iskreno lahko priznam, da smo igrali slabo in da je zmaga Panathinaikosa povsem zaslužena," je po tekmi povedal Mourinho. Slednji se je s prahom posul tudi sam. Meni namreč, da je poraz proti ekipi, kot je Panathinaikos, nesprejemljiv in da bo moral v prihodnosti več delati na psihološki pripravi svojih varovancev. "Ne maram izgubljati, sploh pa ne proti ekipam, kakršna je Panathinaikos. Vsi, tako igralci kot jaz, smo krivi za ta poraz. Veliko bom moral delati na psihološki pripravi ekipe," je še dodal Mourinho.

Portugalcu se je v brk smejal eden od tistih, ki so posredno vplivali na njegovo rušitev pri londonskem Chelseaju – Henk Ten Cate . Nizozemec se je v London preselil kot pomočnik Mourinhovega naslednika Avrama Granta , njegova osnovna naloga pa je bila, da naj bi z njegovimi nasveti (Ten Cate je bil pred tem tudi pomočnik Franka Rijkaarda pri Barceloni – op. p.) Chelsea zaigral bolj atraktivno. Omenjeni načrt se je zrušil v prah, Ten Cate pa je Mourinha v Milanu premagal kar na njegov način – z disciplino in trudom. "Borili smo se kot levi, a to še ni vse, kar znamo. V Milanu smo bili na 80 odstotkih naših sposobnosti. Čeprav nam je uspela veličastna zmaga, smo vseeno naredil preveč napak. Zdaj lahko igralcem sporočim le eno misel: igrajte s srcem in uspe vam lahko vse, kar si boste zaželeli," je po tekmi povedal Ten Cate.


Werder za napredovanje potrebuje zmago proti Interju. © EPA

 
Milanski Inter je proti Panathinaikosu doživel šele drugi poraz v letošnji sezoni, a kljub temu deluje precej bolj ranljiv kot lani pod vodstvom Roberta Mancinija . Zabolel je poraz proti mestnemu tekmecu Milanu , igralci z izjemo Zlatan Ibrahimovića večinoma igrajo pod svojimi zmožnostmi (najbolj "kritični" so Ricardo Quaresma, Adriano in Mancini), trener Mourinho pa se vse bolj spogleduje s povratkom na Otok. Tam pogreša prav vse – novinarje, pritisk, kulturo nogometa in življenjski slog. V Italiji za Britance šarmantni Mourinho ne učinkuje in tudi Portugalec sam pravi, da ga v Italiji nihče ne mara. V Italiji Mourinhova avra bledi – pri Chelseaju je v treh letih doma izgubil le eno tekmo, in še to proti Barceloni , v Milanu je klecnil že po treh mesecih, krvnik pa se je pisal Panathinaikos. Poraz ni bil usoden – Inter se je že uvrstil v nadaljevanje –, a ugled kluba je bil omajan. Če Inter ne bo zmagal v Bremnu , bo najverjetneje v skupini B slavilo moštvo, ki je bilo še pred začetkom tekmovanja odpisano, Panathinaikos ali Anorthosis.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.