Šport > Nogomet
2530 ogledov

Green Dragons z novinarske konference pregnali novega trenerja

Green dragons Profimedia Bakle na navijaški tribuni.
Ljubljanski nogometni klub je pred začetkom sezone v popolnem razsulu.

Pri Olimpiji so na novinarski konferenci predstavili novega trenerja Alberta Riero, ki je del svoje igralske kariere preživel pri Manchester Cityju in Liverpoolu, pa tudi pri slovenskih prvoligaših Zavrču in Kopru. A s potezami vodstva kluba, prekinitvijo sodelovanja z Robertom Prosinečkim in prihodom novega trenerja se ne strinja navijaška skupina Green Dragons.

Predstavniki te so prekinili predstavitev Riere in ga prisilili, da je zapustil novinarsko konferenco. "Tukaj nisi dobrodošel," je bilo sporočilo, ki ga je med drugim prejel nekdanji španski reprezentant. Po odhodu Španca so navijači tudi sami zapustili prizorišče novinarske konference.

"Vesel sem, da sem tukaj, kot veste, je to moja prva izkušnja v vlogi glavnega trenerja, ampak sem delal v zadnjih letih z dobrimi strategi. Trudil se bom dati vse od sebe ter da bom izvlekel največ pozitivnega iz vsakogar. Verjamem v pozitivno, srečno skupino, dejal sem igralcem, da pričakujem, da pridejo na treninge veseli, srečni," je sicer uvodoma na novinarski konferenci, kjer so bila vprašanja bolj ali manj namenjena predsedniku kluba Adamu Deliusu, dejal Riera.

"Ne morem pričakovati, da me boste vzljubili od prvega dne, ne morem obljubiti, da bomo vse tekme dobili, ampak obljubim lahko, da bomo delali profesionalno in s strastjo. Cilj je izboljšati vsakega igralca posebej in poskusiti igrati najboljši nogomet v Sloveniji," je v svoji edini izjavi še dodal Riera.

Delius je po izraženem nestrinjanju skupine Green Dragons dejal, da razume njihove želje, ampak da poznajo le eno stran in so bili zmanipulirani.

"Vrniti se mora privlačen nogomet, to je cilj in naloga vseh nas. Vendar to zahteva čas. Naj čez pol leta predstavim, kaj se je zgodilo. Takšnega sprejema, kot je bil danes, pa si trener ne zasluži in se mu za to opravičujem za to. Zame je pomembno, da imamo trenerja in da Olimpijo pripeljemo v vrh. Letos bomo morali zavihati rokave, naslednje leto pa nas bo težko kdo premagal," je dejal Delius in povedal, da bodo predčasno za tri leta podaljšali pogodbo z Mustafo Nukićem ter da prihaja še nekaj okrepitev, ki bodo zapolnile trenutne vrzeli.

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 09:43 05.julij 2022.

    vse kar je s fuzbalom je pranje denarja. kupiš igralca od bogve kje ki niti ne ve da je žoga okrogla, daš menedžerju in posredniku denar, potem se ta denar vrne nazaj in to je to. ekipa se menja kot ...prikaži več gate, rezultat je pa za za zajebancijo. folk če bi imel pol sive celice, ne bi nikoli prišel gledat fuzbala, razne pionirske lige. kdor ima rad nogomet v sloveniji naj ga igra v občinski ligi, tele ekipe pa naj grejo u , kako je rekel balaševič.. u honduras.

  • Ender3 21:19 04.julij 2022.

    Nekaj zelo primitivnega se nam dogaja celo v športu. To ni nikomur v čast.

  • Dusan12 20:04 04.julij 2022.

    Milanćeta Cvikla za precednika Green Dregonsov, ne pa, ……. uničevalec zakonov, ….. necenzurirano si.