Šport > Nogomet
2545 ogledov

Grozljive scene: prestrašeni igralci bežali za življenje

Print Screen
Nogometaši Schalkeja so v strahu bežali pred podivjanimi navijači.

Igralce in uslužbence nogometnega kluba Schalke 04 je ob vrnitvi pred domači stadion Arena AufSchalke pričakalo približno 600 razjarjenih navijačev, ki so verbalno žalili igralce, jih obmetavali z jajci in podili po ulicah.

Jeza navijačev je bila poslediva izpada v drug ligo, kamor se Schalke seli po 30 letih igranja v 1. Bundesligi.

Prestrašene nogometaše, ki so po ulici bežali v strahu za življenje, so odrešili šele možje v modrem, ki so proti osumljencem napada sprožili tudi ustrezne postopke. 

"Jasno in glasno nam je bilo rečeno, da se lahko sramujemo samih sebe in da naj vsi igralci, ki prihodnje leto ne bodo igrali za Schalke, nemudoma odje*ejo," je za Sport1 povedal eden izmed napadenih nogometašev, ki pa je želel ostati anonimen. "Če tega ne bomo storili, nam bodo zagrenili življenje," je dodal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Obmetavali so nas z jajci, pokale so petarde in situacija je hitro ušla izpod nadzora. Nato so nas napadli. Pognali smo se v beg. To je bil občutek prvinskega strahu. Nekateri smo dobili tudi kakšno brco ali udarec. Šokiran sem. Sploh ne vem, kako bomo odigrali preostale tekme. Res ne razumem, zakaj smo bili navijačem izpostavljeni na takšen način. V klubu so dejali, da bo to zgolj kratek pogovor. Policija je situacijo spremljala z razdalje."

V klubu so navijaško nasilje obsodili. "Čeprav razumemo jezo in razočaranje ob izpadu v drugo ligo, ne moremo tolerirati fizičnega nasilja nad igralci in člani našega osebja, ki ga je sinoči vršila peščica posameznikov. Klub najostreje obsoja njihovo ravnanje," so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.