Šport > Nogomet
2040 ogledov

Guardiola ga je oropal 450.000 evrov na teden

leroy sane Epa
Nemškemu zvezdniku se je nasmihalo skoraj pol milijona tedenske plače, a mu je načrte prekrižala poškodba kolena.

Leroy Sane je bil pred samo nekaj dnevi na pragu prestopa k Bayern Münchnu, a ga je trener Manchester Cityja Pep Guardiola vseeno poslal v ogenj na tekmi angleškega superpokala z Liverpoolom.

Tvegana odločitev se je izkazala za veliko napako, saj je Sane po komaj desetih minutah utrpel resno poškodbo kolena. 

Španski strateg, ki nikoli ni tajil, da si želi 23-letnika obdržati v moštvu, dva dneva pred poškodbo pa je celo dejal, da je bil Sane pred podpisom nove pogodbe s Cityjem, a je zgodba dobila preobrat, ga je s tem nenamerno oropal velike karierne priložnosti.

Čeprav so Angleži sprva zatrjevali, da je Sane igrišče zapustil iz preventivnih razlogov, se je kmalu izkazalo, da bo moral zaradi natrgane sprednje vezi na operacijo.

Predvideni čas okrevanja je več mesecev, s tem pa so padla v vodo pogajanja z nemškim prvakom.

Pep Guardiola Liverpool Manchester City FA Community Shield | Avtor: Epa Epa

"Sane je opravil prve preiskave in se nato s specialistom vrnil v Manchester, kjer bodo poskušali ugotoviti, kakšne so razsežnosti poškodbe. Manchester City mu bo nudil vso potrebno oporo. Vsi mu želimo čim hitrejše okrevanje," je v uradni izjavi sporočil angleški prvak.

Dodatne preiskave so pokazale, da gre za težjo poškodbo kolena

Bayern bi za Nemca odštel slabih 120 milijonov evrov in nekaj dodatkov, kar bi bil najdražji prestop v zgodovini obeh evropskih velikanov. Zaslužil ne bi le City, temveč tudi nogometaš, saj bi na Bavarskem v žep pospravil skoraj 450.000 evrov tedenske plače.

V lanski sezoni je kot član Manchester Cityja, s katerim ima pogodbo sklenjeno do leta 2021, zaslužil slabih 100.000 evrov na teden.

Njegova tržna vrednost znaša okroglih 100 milijonov evrov.

Sane se je Manchester Cityju pridružil iz Schalkeja. Angleški klub je leta 2016 zanj odštel slabih 40 milijonov evrov.

Po poročanju memških medijev se bo Bayern poskusil zdaj z Barcelono dogovoriti za posojo Philippeja Coutinha.

Premier league ostaja priorieta

Varovanci Pepa Guardiole bodo obrambo naslov začeli proti West Ham Unitedu. Španski strateg, ki bo napadal tretjo zaporedno ligaško krono, je poudaril, da domače ambicije ne bodo ostale v senci evropskih apetitov.

"Liga prvakov je zelo pomemben turnir, ki ga je težko osvojiti. Vendar nimam namena zakorakati v igralnico in položiti vsega, kar imam, na sedem tekem. Tega ne želim. Takoj se podpišem pod še eno lansko sezono. Brez lige prvakov, a s štirimi lovorikami," je dejal Španec.

manchester city prvak | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.