Šport > Nogomet
44 ogledov

Guardiola: Glej me, ko govorim s teboj

pep guardiola Youtube
Pep Guardiola je po tekmi Bayern Münchna in Manchester Uniteda, ki se je končala z neodločenim izidom (1:1), učil manir novinarja The Guardiana Jamieja Jacksona.

Branilec naslova Bayern München je na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov remiziral z Manchester Unitedom (1:1) in si priigral solidno izhodišče pred povratno tekmo na Allianz Areni. Čeprav je Bayern veljal za izrazitega favorita, je trener Bavarcev Pep Guardiola na tiskovni konferenci povedal, da ni razočaran nad rezultatom. ''Ne, sploh ne,'' je zatrdil španski strateg, o obrambni igri Manchester Uniteda pa je dejal: ''Težko je nadzorovati tekmo, kadar je devet igralcev v kazenskem prostoru, vendar nam je uspelo.''

Novinarji so želeli v nadaljevanju tiskovne konference Guardioli položiti besede v usta, kar je trenerja za trenutek spravilo iz tira. ''Tega nisem rekel,'' je dvakrat ponovil Pep. ''Moyes je moj kolega. Spoštujem svoje kolege in lahko igrajo ... Glej me, ko govorim s teboj,'' je v zanj neznačilnem slogu dejal 43-letnik, preden se mu je na obrazu izrisal nasmešek. ''Ali vi gledate mene?'' mu je odvrnil izpostavljeni novinar Jamie Jackson. ''Ja, pogovarjam se s s tabo in ti poskušam razložiti, ti pa gledaš stran,'' je še povedal Guardiola.

Robben: United ni želel igrati nogometa

Z remijem je bil po koncu tekme zadovoljen tudi Arjen Robben. ''Moramo biti zadovoljni. Če se na takšnem stadionu znajdeš v zaostanku po strelu iz prekinitve in ti uspe izenačiti, je to dober rezultat,'' je povedal nizozemski reprezentant, ki je pred tekmo optimistično napovedal, da se Bayern na Old Traffordu nima česa bati.

''Nismo igrali proti katerikoli ekipi. Igrali smo proti Manchester Unitedu v Ligi prvakov. A oni niso želeli igrati nogometa. Branili so se in čakali na priložnost iz protinapada. To je njihov slog igre in težko je bilo najti prazen prostor,'' je povedal Robben ter spregovoril o drugem rumenem kartonu, ki ga je v zaključku tekme prejel Bastian Schweinsteiger. ''Basti je naredil dva prekrška v vsej tekmi in dobil dva rumena kartona. Nismo prepričani, ali je šlo za rumeni karton, še posebej pri drugem, a takšen je nogomet. Prav tako smo ostali brez Javija Martíneza, zato bomo morali dati vse od sebe, da se uvrstimo v polfinale,'' je sklenil Nizozemec.

Moyes zadovoljen z igro, razočaran nad rezultatom

Še bolj kot Bavarci pa so z razpletom prve tekme zadovoljni v taboru angleškega prvaka, kjer so ohranili realne možnosti za preboj med najboljše štiri. 

''Vedno sem verjel, da lahko dosežemo gol proti Bayernu in v München se bomo odpravili s prepričanjem, da lahko zabijemo. Pred začetkom srečanja je bil Bayern velik favorit, in to zasluženo, saj so evropski prvaki, vendar menim, da je naš klub vajen velikih večerov, kar se je pokazalo na igrišču. V tem tekmovanju smo prikazali najboljši nogomet, in to bomo morali ponoviti naslednji teden, ko bomo gostovali pri Bayernu. S predstavo sem zadovoljen, čeprav sem rahlo razočaran nad končnim rezultatom. Igralci so prikazali dobro igro. Na žalost nam ni uspelo izkoristiti še kakšne priložnosti, a igrali smo proti vrhunski ekipi,'' je povedal Moyes, ki bi z uvrstitvijo v polfinale naredil velik korak k spravi z navijači rdečih vragov, ki vse glasneje zahtevajo njegov odhod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.