Šport > Nogomet
23 ogledov

Guardiola išče "izdajalca" v slačilnici

Guardiola Alexis Sanchez Barcelona klubsko SP svetovno prvenstvo Jokohama trenin EPA
Barcelonski radio RAC1 je v nedeljo poročal, da je trener Barcelone Josep Guardiola po porazu na sobotnem "El Clásicu" proti Realu Madridu jezno napadel svoje igralce. Razlog? Prvo postavo Barçe za tekmo na Camp Nouu so mediji objavili že pet ur pred tekmo, kar pomeni, da jo je moral izdati nekdo izmed nogometašev.

Barcelonin trener Josep Guardiola se je po porazu proti Realu Madridu odločil za neobičajno potezo, ki je na treningih Kataloncev pod njegovo vladavino prej izjema kot pravilo. Po poročanju radia RAC1 je strateg Barçe namesto analize tekme in pohval (ter kritik) na račun svojih varovancev resno oštel nogometaše, ne toliko zaradi odločilnega poraza v bitki za naslov španskega prvaka kot zaradi tega, ker so mediji (in tako tudi Realov trener José Mourinho) že pet ur pred tekmo vedeli za presenetljivo prvo postavo, ki je začela tekmo na Camp Nouu.

• "Clásične" anekdote: Camp Nou prvič "Camp Mou"
• Guardiola: "Čestitam Realu za zmago in naslov"
• Cristiano odločil Clásico in prvenstvo

Spomnimo: Blaugrana je odločilno tekmo začela z mladima Thiagom Alcântaro in Cristianom Tellom, v prvi postavi pa denimo ni bilo Gerarda Piquéja, Francesca Fàbregasa in Alexisa Sáncheza. Presenetljiva enajsterica se je tako pojavila na naslovnicah vseh spletnih izdaj španskih medijev, še preden jo je Guardiola na zadnjem sestanku pred obračunom izdal nogometašem. To pomeni, da je "izdajalec" sklepal pravilno, saj se je lahko ravnal le po zadnjih treningih in taktičnih napotkih.

Mourinho imel pet ur za pripravo ekipe

Prvi je informacijo o začetni enajsterici objavil Radio Marca, radijska postaja najslavnejšega madridskega športnega dnevnika. "Pep je bil zaradi tega zelo razočaran nad igralci, ki bi po njegovem mnenju morali takšne informacije imeti za svete, še bolj pa pred tekmo takšne pomembnosti, kot je bil Clásico, ki je odločal o naslovu," dodajajo pri El Mundu Deportivu. "Guardiola je eden tistih trenerjev, ki ščiti svojo taktiko pred nasprotnim trenerjem do zadnjega trenutka, v soboto pa je lahko Mourinho kar pet ur razmišljal o načinu igre proti postavi Blaugrane."

Poleg iskanja izdajalca se mora Guardiola v zadnjih tednih braniti tudi očitkov, da je njegov odnos z branilcem Piquéjem vse prej kot idealen, potem ko je španskega reprezentanta na klopi pustil ob obeh porazih, tako proti Chelseaju v Ligi prvakov, kot tudi proti Realu v prvenstvu. Na ponedeljkovi novinarski konferenci pred torkovo povratno tekmo na Camp Nouu bosta pred mediji družno nastopila prav Guardiola in Piqué, kar pa je bilo bojda dogovorjeno že pred slabima dvema tednoma.

Komentarjev 2