Šport > Nogomet
39 ogledov

Guardiola: Messi ne pride v poštev

pep guardiola predstavitev
1/4
EPA
Španski strateg Pep Guardiola je bil v nedeljo uradno predstavljen kot novi trener Manchester Cityja.

Na stadionu Etihad se je zbralo na tisoče navijačev Manchester Cityja, ki so pozdravili novega trenerja Pepa Guardiolo.

Španski strateg je po treh letih zapustil Bayern München in se sklenil preizkustiti v angleškem prvenstvu, kjer mu v prihajajoči sezoni vsekakor ne bo dolgčas.

messi guardiola | Avtor: Profimedias Profimedias
Mestnega tekmeca bo namreč vodil njegov stari rival José Mourinho, ki je na Old Trafford že pripeljal Zlatana Ibrahimovića.

Ni skrivnost, da sta švedski napadalec in novi trener Manchester Cityja v zelo slabih odnosih, kar bi lahko še dodatno začinilo rivalstvo med obema kluboma.

''Hvala, da ste prišli v vaš dom, moj novi dom. Hvala Manchester Cityju za to izjemno priložnost, da lahko delam v Angliji,'' je navijače nagovoril Guardiola.

Na vprašanje, ali je Nemčijo zapustil z namenom, da bi se proslavil v konkurenčnejši ligi, je Španec odvrnil: ''Točno zato sem tukaj. Dokazal sem se v Barceloni in Nemčiji, zdaj bi se rad dokazal v Manchestru. Poskusili bomo zmagati vsako tekmo sleherni konec tedna, da bodo navijači ponosni na našo igro. Želim si, da bi naši navijači uživali in bili ponosni na to, kar počnemo.''

Guardiola, ki velja za enega najboljših trenerjev na svetu, je obljubil, da ne bo spremenil ustaljenih konceptov svojega dela. ''Vsak trener si želi izboljšati svoje igralce. Imam svoje poglede in način, kako želim, da igra moja ekipa. Seveda bom potreboval čas, a čim hitreje želim ustvariti ekipni duh in posebne vezi.'' 

Z oznanilom, da bo Guardiola v Manchestru nasledil Manuela Pellegrinija, so se pojavile tudi špekulacije, da bi lahko na Etihad pripeljal superzvezdnika Barcelone Lionela Messija, kar pa trener odločno zanika. ''Messija je nemogoče kupiti. Kariero bo končal v Barceloni,'' je prepričan 45-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.