Šport > Nogomet
18 ogledov

Guardiola: "Naslova še nismo osvojili"

Leo Messi in Pep Guardiola sta najbolj zaslužna za neverjetno formo Barcelone. ( Žurnal24 main
Po Španiji bo najverjetneje še nekaj dni odmevala veličastna zmaga Barcelone na El Clasicu proti Real Madridu. Kljub slavju pa Guardiola in Laporta svoje igralce opozarjata na previdnost.

Kljub fantastični zmagi nad večnim tekmecem Pep Guardiola, trener katalonskega ponosa, opozarja svoje igralce: "S tekmo sem zelo zadovoljen, toda naslova še zdaleč nismo osvojili. Do konca je ostalo še sedem tekem, kar pomeni 21 točk, kar je še zelo veliko..."

Joan Laporta, ki je El Clasico najbrž še zadnjič spremljal kot predsednik Barcelone, je bil zelo ponosen na zmago svoje ekipe: "Bila je zelo izenačena tekma, toda igralci so se držali trenerjevih navodil, imeli žogo veliko v nogah in zmaga je zaslužena. Pep nas je znova vse presenetil s svojo taktično pretkanostjo." Kljub navdušenju pa Laporta razmišlja, podobno kot Guardiola, s trezno glavo: "Ni še čas, da bi govorili o naslovih. Moramo biti previdni, kot smo bili celo sezono. To je najboljša pot do želenih rezultatov."

"Pokazali smo, da smo boljša ekipa od Reala," je takoj po tekmi z navdušenjem razlagal Sergio Busquets. "To je za njih zelo hud udarec, z zmago bi si že skoraj zagotovili naslov, vendar jim je spodletelo." Ključ do uspeha je bil po njegovem mnenju prvi zadetek na tekmi, ki je zbil moralo nogometašev Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.