Šport > Nogomet
16 ogledov

Guardiola odčital lekcijo nemškemu novinarju

Guardiola Bayern Hamburger SV Telekom Cup pokal polfinale Mönchengladbach Reuters
Bayern je s Josepom Guardiolo v nedeljo slavil na Telecom Cupu v Mönchengladbachu, kjer je novi trener Bavarcev znova presenetil prav vse.

Ne samo zaradi nemščine in ne samo zaradi izjemno zanesljivih zmag − Bayern je na polfinalni in finalni tekmi Telekom Cupa skupno zabil kar devet golov −, Josep Guardiola je na prvih uradnih tekmah kot trener Bavarcev presenetil nemško javnost s pogumnimi taktičnimi potezami.

Komentator televizije Sat.1 Holger Pfandt je pred polfinalno tekmo med Bayernom in Hamburgerjem SV, Bavarci so kasneje slavili s 4:0, na list papirja napisal prvo postavo, za katero je mislil, da jo bo na zelenico Borussia-Arene poslal Guardiola.

"Pokazal mi je, da nimam pojma"

Toda izkušeni komentator je pregovorno "brcnil v temo", saj je katalonski strateg, ko mu je Pfandt v roke dal omenjeni list papirja, povsem spremenil formacijo in na položaje postavil Thiaga Alcântaro, Tonija Kroosa, Claudia Pizarra, Francka Ribéryja, Xherdana Shaqirija in Maria Mandžukića.

"Pokazal mi je, da nimam pojma," se je kasneje v pogovoru za tabloid Bild pošalil Pfandt in opozoril, da je Guardiola vseeno storil napako, saj je Kroosa prekrstil v "Krossa". Bayern je v nedeljskem finalu povsem potolkel tudi domačo Borussio Mönchengladbach (5:1), tudi na tej tekmi pa je Guardiola povsem premešal karte.

Na obeh bokih v obrambi sta začela Diego Contento in Rafinha, Philipp Lahm je igral v zvezni vrsti, kot osrednji napadalec pa je tekmo začel Thomas Müller. Pa narišite to, če lahko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.