Šport > Nogomet
45 ogledov

Guardiola ostaja zvest Barçi do 2012

Guardiola je podaljšal sodelovanje z Barcelono. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Barcelona in njen trener Pep Guardiola sta se v torek dogovorila za podaljšanje sodelovanja. Kot je sporočil klub, bo Pep ostal na tem položaju še eno leto, nova pogodba se bo iztekla po sezoni 2011/12.

Uradno bodo nadaljevanje sodelovanja potrdili s podpisi v naslednjih dneh, finančnih podrobnosti pa katalonski klub ni razkril.

Guardiola je prvo ekipo Barcelone kot naslednik Franka Rijkaarda prevzel leta 2008, potem ko je kot trener imel za sabo le eno leto dela z drugo zasedbo tega kluba. Toda zaupanje klubskih veljakov v nekdanjega igralca - rdeče-modri dres je nosil med leti 1991 in 2001 - se je bogato obrestovalo. V zadnjih dveh letih je Guardiola osvojil osem lovorik in z moštvom izboljšal kup rekordov, zadnjega pred dnevi, ko je Barcelona zmagala na 17. zaporedni tekmi v španski ligi.

Med najpomembnejšimi dosežki Guardiole sta dva osvojena naslova španskega prvaka, liga prvakov, evropski superpokal in klubsko svetovno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.