Šport > Nogomet
66 ogledov

Guardiola se je poslovil z dvojčkom

pep guardiola EPA
Bayern München je po streljanju enajstmetrovk premagal Borussio Dortmund (4:3) in osvojil nemški pokal. Paris Saint-Germain je bil v finalu francoskega pokala boljši od Marseilla (4:2). Juventus je premagal AC Milan (1:0).

Nemški nogometni prvak Bayern je za konec sezone 2015/16 v svojo zbirko dodal še pokalno lovoriko. V današnjem finalu na olimpijskem stadionu v Berlinu je bavarski klub za 18. pokalno lovoriko v zgodovini ugnal tradicionalne tekmece Borussio Dortmund po streljanju enajstmetrovk s 4:3 (0:0, 0:0, 0:0).

Pokalni finale je bil zadnja tekma za katalonskega stratega Pepa Guardiolo, ki se po treh letih sodelovanja z Bayernom poslavlja in bo v prihodnosti vodil Manchester City. Sezono je končal z dvojčkom lovorik, ki je za Bayern že 11. v klubski zgodovini, Borussia pa je izgubila še tretji pokalni finale v nizu.

V finalni tekmi zadetkov ni bilo ne v rednem delu ne v podaljšku, odločitev je padla po strelih z bele točke. Za Borussio so bili uspešni trije, za Bayern pa štirje izvajalci, odločilni gol za zmago pa je dosegel Douglas Costa.

Juve ubranil naslov

Nogometaši torinskega Juventusa so ubranili zmago v italijanskem pokalnem tekmovanju, potem ko so v današnjem finalu v Rimu po podaljšku premagali Milan z 1:0. Edini strelec na tekmi je bil Alvaro Morata, ki je zadel takoj po vstopu v igro v 110. minuti. Za Juventus je to enajsti pokalni naslov.

Poraz Milana pomeni, da so rdeče-črni ostali brez nastopa v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

Coppa Italia, finale:

AC Milan : Juventus 0:1* (0:0)
Morata 110.

Coupe de France, finale:

Olympic Marseille : Paris Saint-Germain 2:4 (1:1)
Thauvin 12., Batshuayi 87.; Matuidi 3., Ibrahimović 47./11m, 82., Cavani 57.

DFB Pokal, finale:

Bayern München : Borussia Dortmund 4:3** (0:0, 0:0)

* - podaljšek
**- po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.