Šport > Nogomet
10 ogledov

Guardiola se vrača

Guardiola v reprezentančni majici na prijateljskem dvoboju z Italijo leta 2000 Žurnal24 main
Nekdanji igralec in kapetan, v zadnjem času pa trener druge ekipe Barcelone Pep Guardiola naj bi prevzel trenersko mesto tega katalonskega kluba, ki odklanja komentarje o zamenjavi.

Španski mediji poročajo, da je nekdanji igralec in kapetan Barcelone Pep Guardiola že določen za naslednika Franka Rijkaarda. Predsednik in športni direktor enega od največjih klubov na svetu Joan Laporta in Txiki Begiristain naj bi se v ponedeljek odločila, da je Guardiola pravšnji naslednik nizozemskega trenerja, ki ima pogodbo do leta 2009 in ki je namige o svojem odstopu zanikal. V klubu sicer odklanjajo vsakršne komentarje v zvezi z zamenjavo.

Guardiola je bil sicer dolgoletni igralec katalonskega moštva, kamor je prišel na začetku devetdesetih, ko je ekipo vodil Johan Cruyff. V naslednjih letih je postal eden od ključnih igralcev kluba, ki se je med drugim leta 1992 povzpel na prestol zmagovalca Lige prvakov. Kot član španske reprezentance je istega leta osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah v Barceloni, skupno pa je nekdanji vezni igralec za izbrano vrsto zbral 47 nastopov. Leta 2001 je Guardiola zapustil Barcelono in se pridružil italijanski Brescii, vendar je njegovo kariero močno zamajalo dejstvo, da je bil na dopinškem testu novembra tega leta pozitiven na nandralon. Kaznovan je bil s štirimesečno prepovedjo igranja, lani oktobra pa je dobil sodni proces, s katerim je dokazal svojo nedolžnost. Po igranju v Mehiki in Katarju se je nogometno upokojil novembra 2006, pred slabim letom pa je postal trener Barcelonine B-ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.