Šport > Nogomet
44 ogledov

Guardiola sit enih in istih vprašanj

pep guardiola EPA
Trener Bayern Münchna ni bil najbolje razpoložen na tiskovni konferenci pred pripravljalnim turnirjem Audi Cup.

Pep Guardiola se je burno odzval na vprašanja o izbiri začetne enajsterice za tekmo superpokala z Wolfsburgom in navedbah, da je slabši trener od Joséja Mourinha.

''Odigral smo konkurenčno tekmo,'' je poraz proti Wolfsburgu komentiral nekdanji trener Barcelone. ''Mario Götze ni igral, lahko bi vprašali tudi po Arjenu Robbnu in Thomasu Müllerju. Ne morem na vsaki tiskovni konferenci pojasnjevati, zakaj so eni igrali, drugi pa ne. Samo 11 jih lahko igra. Igralci se tega zavedajo, tudi mediji bi se morali. Götze je eden mojih najljubših igralcev. Lani je igral na vseh tekmah, z izjemo dveh ali treh, a na igrišču me mora prepričati vsako tekmo. Prepričati mora mene, ne vas, novinarje,'' je dodal Guardiola.

Nekdanji nogometaš Bayerna Lothar Matthäus je bil v pogovoru z mediji kritičen do španskega stratega in njegovih odločitev. Neprizanesljiv je bil tudi nekdanji nemški reprezentant Stefan Effenberg.

''Vsakdo lahko kritizira. Tudi vi, novinarji, me lahko kiritizirate, to je vaša služba. Effenberg in Matthäus sta zdaj novinarja, zato lahko kritizirata tako kot vi. Mourinho je eden najboljših trenerjev na svetu. Ne vem, če sem najboljši. Tukaj nisem zato, da bi bil najboljši, ampak da dam vse od sebe za ekipo. Če zmagamo, sem dober trener, če ne zmagamo, me igralci ne razumejo in je velika drama. Vse je odvisno od izida,'' je odvrnil 44-letnik.

Guardiola je spregovoril tudi o Arturu Vidalu, ki se je iz Torina preselil v München, in Bastianu Schweinsteigerju, ki je Allianz Areno zamenjal za Old Trafford.

''Nivo igre, ki ga je prikazal v 20 minutah, je bil ogromen, tako kot on. On je nogometaš z veliko osebnostjo. So igralci, ki potrebujejo veliko časa, da se prilagodijo, tisti najboljši pa ne potrebujejo ničesar. Igral bo v prihajajočih dneh,'' je o Vidalu povedal Španec, o svojemu nekdanjemu varovancu pa: ''Če Schweinsteiger ne bo imel težav s poškodbami, sem prepričan, da bo uspel pri Manchester Unitedu. Škoda, da je imel zadnji dve leti več poškodb in ni bil 100-odstotno pripravljen.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.